search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:39
MENU CLOSE

«Πόλεμος» μετεωρολόγων για τον χιονιά στην Αττική – Ο Κολυδάς ζωγραφίζει… «δράκους» και ο Καλλιάνος μιλά για «μούφες»

01.02.2023 14:12
kairos-meteorologoi-new

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους μετεωρολόγους με αφορμή τον χιονιά που πρόκειται να καταφθάσει στη χώρα.

Το ζήτημα που διχάζει -όπως φαίνεται- είναι αν ο χιονιάς θα χτυπήσει και την Αττική με μετεωρολόγους να χαρακτηρίζουν προγνώσεις συναδέλφων τους κάνοντας λόγο για «δράκους», «μούφες» και «φοβερές ανακρίβειες».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για… δράκους που φέρνουν χιόνι

«Μετεωρολογική παρειδωλία. Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν ”δράκοι” που φέρνουν χιόνι, έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

Για… μούφες κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του χαρακτήρισε τον επικείμενο χιονιά στην Αττική ως… «μούφα ολκής».

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, είπε ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς «πολλά γράφονται στο Ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν».

Από την άλλη, ωστόσο, η μετεωρολόγος του Mega Χριστίνα Ρήγου επανέλαβε,τ ο πρωί της Τετάρτης, ότι αυτό που ήθελε να πει με την ανάρτησή της είναι το «όχι στους εντυπωσιακούς τίτλους» και πως συχνά «παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μας», ενώ αναφερόμενη στο θέμα των χιονοπτώσεων σημείωσε ότι την Κυριακή «φαίνονται κάποιες βροχές που θα μεταφραστούν και σε χιονοπτώσεις και πως από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε χιόνια στα ανατολικά και στα νότια. […] Να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Ένα, πάντως, είναι -καθώς φαίνεται- το σημείο στο οποίο συγκλίνουν οι προγνώσεις των ειδικών και αυτό δεν είναι άλλο από την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε ορισμένα σημεία της χώρας.

Ποια θα είναι αυτά, μένει να το δούμε, σε κάθε περίπτωση, ο Κλέαρχος Μανουσάκης επιμένει για τον χιονιά, καθώς «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή Phantom F-4: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιπλακίδης

Χανιά: Nικητής το 2,5χρονο παιδάκι που κατάπιε tuboflo – Βγήκε από τη ΜΕΘ και παίρνει εξιτήριο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στον Πλαταμώνα Πιερίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38