search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:36
MENU CLOSE

Στο σφυρί προσωπικές επιστολές της Νταϊάνα – Tο διαζύγιο με τον Κάρολο, οι φόβοι και η καταπίεση (Photos)

01.02.2023 11:31
diana–new

Μία σειρά από επιστολές και κάρτες που έγραψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στις οποίες αναφέρεται στο διαζύγιό της από τον Κάρολο θα βγουν σε δημοπρασία σε λίγες μέρες και εκτιμάται ότι θα πουληθούν έναντι 90.000 λιρών.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αναφέρει σε αυτές τις επιστολές ότι δεν θα είχε συμφωνήσει στο διαζύγιο αν ήξερε πόσο «απελπισμένη» θα ένοιωθε, ενώ εκφράζει την θλίψη της για την απομόνωσή της και τους φόβους ότι το τηλέφωνό της παρακολουθείτο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας απέστειλε αυτές τις προσωπικές επιστολές στους φίλους της Σούζι και Τάρεκ Κάσεμ στο διάστημα 1995-1996, οι οποίοι αποφάσισαν να τις δημοπρατήσουν θεωρώντας ότι «είναι μεγάλη ευθύνη η κατοχή τέτοιων ντοκουμέντων» και δεν ήθελαν να την αναθέσουν στα παιδιά τους. Ωστόσο το ζεύγος Κάσεμ ανακοίνωσε ότι κάποιες πολύ προσωπικές επιστολές δεν θα δημοπρατηθούν.

Κάθε μία από τις 32 επιστολές θα πουληθεί ξεχωριστά και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε ιδρύματα που υποστήριζε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σε ένα από αυτά τα γράμματα, με ημερομηνία 28 Απριλίου 1996, η Νταϊάνα αναφέρει ότι ακύρωσε μία προγραμματισμένη έξοδο για να παρακολουθήσει όπερα λόγω της ταραχής που της προκάλεσε ο χωρισμός.

«Περνώ δύσκολες στιγμές και η πίεση είναι μεγάλη και ασκείται από όλες τις πλευρές», γράφει στη συγκεκριμένη επιστολή η Νταϊάνα, προσθέτοντας:

«Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να κρατήσει κάποιος ψηλά το κεφάλι και σήμερα έχω γονατίσει εξαιτίας αυτού του διαζυγίου, καθώς το κόστος είναι τρομερό». Ο γραφικός χαρακτήρας της Νταϊάνα στην επιστολή αυτή αρχικά είναι στρωτός, αλλά προς το τέλος επιδεινώνεται, προφανώς εξαιτίας των όσων έγραφε εκείνη την στιγμή.

Σε άλλη επιστολή, στις 20 Μαϊου 1996, η Νταϊάνα αναφέρει στην φίλη της, Σούζι Κάσεμ ότι τα τηλέφωνα στο παλάτι του Κένσινγκτον παρακολουθούνται. «Αν ήξερα πριν από ένα χρόνο τι θα περνούσα εξαιτίας αυτού του διαζυγίου δεν θα έδινα την συναίνεσή μου. Είναι απογοητευτικό και τρομερό», γράφει.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γνώρισε το ζεύγος Κάσεμ τον Αύγουστο του 1995. Τον Δεκέμβριο του 1995, και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου- μία μέρα μετά την συμβουλή που έδωσε η βασίλισσα στον Κάρολο και τη Νταϊάνα να χωρίσουν, η πριγκίπισσα έγραψε: «Μπορεί να με περιγράφουν σαν πεταλούδα, αλλά δεν θέλω να πετάξω μακριά». Στην επιστολή αυτή η Νταϊάνα ευχαριστεί το ζεύγος Κάσεμ, γιατί «ακούν όσα λέει» και εκφράζει ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που της προσφέρουν. «Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια», ομολογεί η Νταϊάνα.

Το ζεύγος Κάσεμ θα πουλήσει τις επιστολές της Νταϊάνα μέσω οίκου δημοπρασιών στις 16 Φεβρουρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν: Η Τουρκία να ξεχάσει τα F-16 χωρίς ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκικό κανάλι χλευάζει τον Φλώρο για την πτώση του F-4 – «Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα» (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Νετανιάχου θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07