search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Κύπρος: Αυξημένο κατά 3,5 % σε σχέση με το 2018 το ποσοστό που ψήφισε για νέο ΠτΔ μέχρι τις 12 το μεσημέρι

05.02.2023 13:58
Kypros-Ekloges_new

Αυξημένο κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018 είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες μέχρι τις 12 το μεσημέρι για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Οπως δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου, οι κάλπες και στα 1.129 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, έκλεισαν προσωρινά στις 12 το μεσημέρι. Η ψηφοφορία άρχισε εκ νέου στη μία μετά το μεσημέρι.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων συνεχίστηκε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ψήφισε το 33,7% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ, κατά την αντίστοιχη ώρα στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, είχε ψηφίσει το 30,2%. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Με την ευκαιρία της επανέναρξης της ψηφοφορίας, ο Γενικός Έφορος Εκλογών, κάλεσε και πάλι όλες και όλους τις/τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, θα διατυπώσουν υπεύθυνα την επιλογή τους για το πρόσωπο που θα υπηρετήσει για την επόμενη 5ετία στο υπέρτατο αξίωμα του Κράτους, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Δύο νεκροί και 41 διασωθέντες από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες – Μεταξύ των θυμάτων ένα παιδί

Σεισμός τώρα: Ταρακούνησε τη Βοιωτία

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Οι νέες προβλέψεις για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Καταιγίδες χιονιού σήμερα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18