search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε 3 μέτρα! (Photos/Video)

06.02.2023 15:28
seismos syria

Κατά τον σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που κυριολεκτικά ισοπέδωσε ολόκληρες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία, η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε τρία μέτρα σε μήκος 150 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του INGV (Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας), Κάρλο Ντολιόνι.

Όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere della Sera ο κ. Ντολιόνι ότι: «Αυτό που ονομάζουμε Αραβική πλάκα μετακινήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για πάνω από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τσουνάμι στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο ίδιος είπε πως μπορεί να γίνει από κατολισθητικά φαινόμενα στην Ανατολική Θάλασσα.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας τόνισε ότι αυτά τα συμβάντα «μπορούν να ακολουθηθούν από εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά γεγονότα όπως συνέβη στην ίδια την Τουρκία κατά τον σεισμό του 1999».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Στους 1600 οι νεκροί – Αγωνία στα χαλάσματα, βοήθεια από 45 χώρες (photos/videos)

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικά βίντεο μέσα από τα χαλάσματα

Σεισμός στην Τουρκία – Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα: «Βγήκαμε από το ξενοδοχείο, είδα δύο κτίρια 15 ορόφων πεσμένα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:00