search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:43
MENU CLOSE

Τσετσένος πολέμαρχος ζητά από τον Πούτιν εισβολή στην Πολωνία! – Για την «αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση» της χώρας (videos)

08.02.2023 14:12
kadyrov_russia_new

Την «αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση» της Πολωνίας ζήτησε ο Τσετσένος πολέμαρχος, Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο Καντίροφ αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας (στην Ουκρανία), η Ρωσία αρχίσει την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της επόμενης χώρας».

«Σε τελική ανάλυση μετά την Ουκρανία στον χάρτη βρίσκεται η Πολωνία Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι ο αγώνας εναντίον του σατανισμού θα πρέπει να συνεχιστεί σε όλη την Ευρώπη και πρώτα απ όλα στο έδαφος της Πολωνίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Καντίροφ.

Πρότεινε μάλιστα η ιστορική περιοχή της Σιλεσίας, που βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην πολωνική επικράτεια, «αξίζει ένα ειδικό καθεστώς ανεξαρτησίας και χρειάζεται δημοψήφισμα στο οποίο η Ρωσία μπορεί να παρέχει οργανωτική βοήθεια».

Ποιος είναι ο Ραμζάν Καντίροφ

Ο Ραμζάν Καντίροφ είναι γιος του πρώην προέδρου της Τσετσενίας, Άχμαντ Καντίροφ, ο οποίος πήγε με τη ρωσική πλευρά στη διάρκεια του πολέμου της Τσετσενίας, στα πρώτα χρόνια της προεδρίας Πούτιν. Έκτοτε αρκετές μονάδες Τσετσένων μαχητών έχουν πολεμήσει μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, υπό την ηγεσία του Καντίροφ.

Ωστόσο υπάρχουν και ομάδες Τσετσένων μαχητών που αντιτίθενται στον Καντίροφ και πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς.

Ο Καντίροφ έχει υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μάλιστα κάλεσε τους αρχηγούς του ρωσικού στρατού «να κλείσουν τα μάτια» και να τελειώσουν τον πόλεμο «σε μία-δυο μέρες», με μαζικούς βομβαρδισμούς της Ουκρανίας. Μάλιστα έχει ζητήσει «να εξαφανιστούν» από τον χάρτη ολόκληρες ουκρανικές πόλεις.

Ο Καντίροφ εκτιμά ότι η ρωσική επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραδεχτού ότι έχουν κάνει λάθος, η Δύση θα γονατίσει και όπως συνήθως οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποχρεωθούν να συνεργαστούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε όλους τους τομείς», είναι η εκτίμηση του Τσετσένου πολέμαρχου.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 9.500 οι νεκροί – Όλεθρος αλλά και ελπίδα στα χαλάσματα (photos/videos)

Ομιλία Μπάιντεν σε διχασμένο Κογκρέσο: Αποδοκιμασίες, προειδοποίηση σε Κίνα, στήριξη σε Ουκρανία (Videos)

Τούρκικη ευγνωμοσύνη για την ελληνική αποστολή – «Ο γείτονας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ για βοήθεια» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:40