search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Αναφορές για Έλληνα εγκλωβισμένο στα ερείπια της Αντιόχειας

09.02.2023 19:38
tourkia_new

Την ώρα που οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία ανέρχονται πλέον σε περίπου 20.000 υπάρχουν αναφορές για έναν Έλληνα εγκλωβισμένο στα συντρίμμια, στην Αντιόχεια.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, στην περιοχή της Αντιόχειας που επλήγη σφόδρα από τον φονικό σεισμό, υπάρχουν μαρτυρίες για έναν Έλληνα πολίτη που είναι εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια, με τους συγγενείς του να κάνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές αρχές που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Έλληνας ήταν παντρεμένος με μια Σύρια και βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο εγκέλαδος.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι κάτω από τα χαλάσματα είναι και ένας Έλληνας πολίτης. Είναι παντρεμένος με ορθόδοξη Συριακής καταγωγής και βρίσκονται δίπλα στο κτίριο που είναι απέναντί μου. Όπως με ενημέρωσε ο γαμπρός του ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του ζευγαριού, είναι από την πρώτη μέρα κάτω από τα χαλάσματα. Τις πρώτες ημέρες άκουγαν και τις φωνές τους αλλά δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Τώρα δεν ακούνε τίποτα. Έχουν επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο και ζήτησαν βοήθεια. Περιμένουν βοήθεια από την ελληνική ομάδα που είναι εδώ. Κάνει δραματική έκκληση ο γαμπρός του στους διασώστες», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανταποκρίτρια του Ant1.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: «Έχω σχολείο αύριο» είπε στους διασώστες 7χρονος που βγήκε από τα συντρίμμια μετά από 70 ώρες (Video)

Χαμός στην Τουρκία με το πρωτοσέλιδο σκίτσο του Soloup στο «Ποντίκι»

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Σοκάρει ο νεότερος απολογισμός – Σχεδόν 20.000 οι νεκροί (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21