search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς τραυματίζοντας 8 – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα, λέει η αστυνομία (Video)

13.02.2023 21:16
nea yorki- fortigaki – pezoi- new

Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όταν εταιρικό φορτηγάκι κινούνταν ανεξέλεγκτα σε δρόμους και πεζοδρόμια τραυματίζοντας τουλάχιστον 8 άτομα.

Δύο άτομα νοσηλεύοντα σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NBC μετά το χτύπημα στη συνοικία Sunset Park, ενώ, όπως μεταδίδει το ABC, τρεις ποδηλάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και στην προσπάθειά του να τους αποφύγει, ανέβηκε σε πεζοδρόμια κυριολεκτικά χτυπώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του, καθώς και ένα αστυνομικό όχημα.

Λίγο μετά τη σύλληψη του οδηγού, ο δημοτικός σύμβουλος Τζάστιν Μπράναν δήλωσε ότι ο δράστης «ήξερε τι έκανε, γνώριζε ότι χτύπησε ανθρώπους». Μιλώντας σε δημοσιογράφο του NY1, ανέφερε ότι ο οδηγός του φορτηγού είπε «θέλω να πεθάνω» στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Η αστυνομία ερεύνησε το φορτηγό και δεν βρήκε τίποτα ύποπτο, ενώ συνέλαβε τον άνδρα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασιατικής καταγωγής.

Αξιωματούχος της Αστυνομίας δήλωσε ότι για την ώρα δεν υπαρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικού τύπου χτύπημα.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ομοσπονδιακού δικαστηρίου για το εάν θα επιβληθεί η θανατική ποινή στον Ουζμπέκο εξτρεμιστή Σεϊφούλο Σάιποφ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την τρομοκρατική επίθεση σε ποδηλατόδρομο του Μανχάταν. Στις 31 Οκτωβρίου του 2017 είχε οδηγήσει το φορτηγό του σε ποδηλατόδρομο, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από δέκα.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59