search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:16
MENU CLOSE

Τουρκία: Ζωή στα συντρίμμια σχεδόν 200 ώρες μετά τον φονικό σεισμό – Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση δύο αδελφών (videos)

14.02.2023 09:13
diaswsi_tourkia_new

Συνεχίζονται τα «θαύματα» στα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.

Ένας 17χρονος, που κατονομάστηκε απλά ως Μουχαμέτ, κι ακόμη ένας άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στην επαρχία Καχραμάνμαρας της Τουρκίας, σχεδόν 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου, μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Στα πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο, μέλη σωστικών συνεργείων εικονίζονται να μεταφέρουν τους δυο διασωθέντες με φορεία σε ασθενοφόρα που περιμένουν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι πρόκειται για τον 17χρονο Μουχαμέντ Ενές Γενινάρ και τον αδελφό του, τον 21χρονο Μπακί Γενινάρ, ο οποίος διασώθηκε ακριβώς έπειτα από αυτόν.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

Τρίτη διάσωση

Ο 18χρονος Μουχαμέντ Καφέρ διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στη νότια Τουρκία και είναι ο τρίτος άνθρωπος που διασώθηκε σήμερα το πρωί περίπου 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Στην επαρχία Αντιγιαμάν δίκτυα ενημέρωσης έδειξαν διασώστες να μεταφέρουν με φορείο τον Καφέρ, με μάσκα οξυγόνου και έναν διασώστη να κρατάει τον ορό που του είχαν βάλει, από τα ερείπια κτιρίου, που είχε καταρρεύσει, σε ασθενοφόρο.

Ο Καφέρ φαίνεται να μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλά του καθώς μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Η διάσωση της Ayca

Λίγο νωρίτερα η 10χρονη Ayca Cebni, βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα επίσης στο Καχραμάνμαρας. Το κορίτσι ήταν στα ερείπια για 185 ώρες χωρίς φαγητό και νερό, και οι διασώστες κατάφεραν μετά από επίμονες προσπάθειές να το ανασύρουν ζωντανό…

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, η Ayca είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Ο καταστροφικός σεισμός της προπερασμένης Δευτέρας και ο μεγάλος μετασεισμός που ακολούθησε προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 37.000 ανθρώπων στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρισε μόνη της μαχητικό αεροσκάφος επί… 17 ώρες!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Βερολίνο δεν συζητά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών

HΠA: Τρόμος από πυρά σε Πανεπιστημιούπολη – Τρεις τουλάχιστον οι νεκροί, αυτοκτόνησε o δράστης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:16