search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:57
MENU CLOSE

Πλειστηριασμοί: Ο Άρειος Πάγος «άνοιξε την όρεξη» στα funds – Αποσύρουν συμβιβαστικές προτάσεις, βγάζουν σπίτια στο σφυρί (Video)

16.02.2023 11:35
Δημοτικά τέλη: Αυτόματη απαλλαγή για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα - Media

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι έδωσε το έναυσμα στα funds να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να βγουν στο σφυρί τα σπίτια χιλιάδων δανειοληπτών.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Αλέξης Αλεξόπουλος, μιλώντας στο Kontra, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, τα funds άρχισαν να αποσύρουν τις ρυθμίσεις που είχαν προτείνει σε δανειολήπτες στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Έτσι αποχωρούν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, καθώς, πλέον, μπορούν να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Υπολογίζεται ότι αυτήν την στιγμή τα προβληματικά δάνεια, συνολικής αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ, αφορούν 700.000 ιδιοκτησίες.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ώστε να γίνει πιο χρηστικός για τους δανειολήπτες, ωστόσο φαίνεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί… παρενέργειες.

Μένει να φανεί πώς θα προλάβει το… κακό η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και το ενδεχόμενο πλειστηριασμών κάθε άλλο παρά ενισχύει την προσπάθειά της για αυτοδυναμία και νέα τετραετία.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου για την πληρωμή τους

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα σε όσους άνεργους βρίσκουν δουλειά

Χατζηθεοδοσίου: Δικαιώνονται οι θέσεις των μικρομεσαίων για την ανάγκη λήψης μέτρων 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53