search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:25
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό εφοδιασμό

20.02.2023 20:29
ΗΠΑ: Άρχισε η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Media

Στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαδικασία ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία, αναφέρεται με σχετική ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτη στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης και στη διασφάλιση της περιφερειακής κοινής χρήσης ενεργειακών πόρων. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και η συμμετοχή της σε πολυμερείς διπλωματικές πρωτοβουλίες, όπως το «3+1» με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ συν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την καθιστούν επίσης σημαντικό εταίρο στην ενθάρρυνση του διαλόγου και των οικονομικών ευκαιριών στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζεται στην ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται στη χώρα μας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Οι επαφές των δύο πλευρών γίνονται υπό το πρίσμα της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός θα έχει το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και οι δύο υπουργοί θα κηρύξουν την έναρξη του 4ου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ.

Την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να βρουν έναν κοινό τρόπο για αποκλιμάκωση των εντάσεων, εξέφρασε ο ίδιος ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο τουρκικό NTV
«Φυσικά και οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια τόσο για τη μείωση της έντασης, όσο και για να βρουν μία κοινή πορεία προς το εμπρός. Βέβαια, αν όλες αυτές οι διαφωνίες που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, όπως για παράδειγμα σε θέματα θαλάσσης, επιλυθούν, θα υπάρξουν εξαιρετικές ευκαιρίες. Ειδικά για την Τουρκία». 

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι εδώ!»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:22