search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:08
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στη Λάρισα: «Τι θα με κεράσετε;» είπε σε μαθητές σε σουβλατζίδικο – Η επαυξημένη πραγματικότητα, τα σκόρδα, το κάπνισμα

24.02.2023 16:38
mitsotakis_larisa_1200-700_2402_2_new
credit: larissanet/Θανάσης Καλιακούδας

Στη Λάρισα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Τα σκόρδα για το… κακό το μάτι

Ο πρώτο σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στον νομό Λάρισας περιλάμβανε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, όπου τον υποδέχθηκαν τοπικά στελέχη, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και η διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με το onlarissa, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση για τη μεγάλη συμφωνία με ιαπωνική εταιρεία για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης σκόρδου στην περιοχή.

Ο κ. Κουκούτσης δώρισε στον πρωθυπουργό κρασί αλλά και… σκόρδα μαζί με ένα καλάθι τοπικών προϊόντων. «Για το κακό το μάτι, να μην σας πιάνει μάτι πρόεδρε…», είπαν όσοι ήταν εκεί.

«Πρέπει να κόψεις το τσιγάρο»

Επίσης, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους δρόμους της Λάρισας, σύμφωνα με το politic, ένας ηλικιωμένος τον πλησίασε με τσιγάρο στο χέρι και του εξιστόρησε κάποια γεγονότα από το παρελθόν, με τον πρωθυπουργό να τον ακούει προσεκτικά, λέγοντας του παράλληλα ότι πρέπει να κόψει το κάπνισμα.

«Τι θα με κεράσετε παιδιά;»

Επίσης, αιφνιδίασε η ατάκα του πρωθυπουργού τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, οι οποίοι είχαν μόλις καθίσει για να παραγγείλουν σε ψητοπωλείο, σύμφωνα με το tinealarissa.

Την ώρα που έκανε τη βόλτα του, ο πρωθυπουργός έκανε μια στάση στο τραπέζι των μαθητών και χαριτολογώντας, τους ρώτησε: «Τι θα με κεράσετε παιδιά;». Οι μαθητές γέλασαν, τον αναγνώρισαν και του ζήτησαν να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Ευδιάθετος ο πρωθυπουργός τους ρώτησε τι τάξη πηγαίνουν, συνομίλησε μαζί τους και σαφώς δεν τους αρνήθηκε να βγάλουν φωτογραφία.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του πάρκου για τις δράσεις, τους χώρους και τις δυνατότητες που αυτοί προσφέρουν, σύμφωνα με το larissanet.

Επόμενη στάση ήταν το Future Learning Lab, όπου ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κάνει χρήση της πλατφόρμας AR GIGXR, μέσω της εφαρμογής hoolens (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) και να δει τα ρομποτ «ducky code», τα οποία στόχο έχουν να διδάξουν, κυρίως σε παιδιά, τις βασικές αρχές του προγραμματισμού. Μαζί με το ρομπότ JOY, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Co-working Space, τον κοινόχρηστο χώρο εργασίας και συνεργασίας του Πάρκου Καινοτομίας και το κεντρικό αμφιθέατρο του «JOIST».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Παραιτείται από την Ευρωβουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνουν ψηφοδέλτια – Τα ονόματα για το… Επικρατείας

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: «Να φωνάζουμε εγώ εσάς Μητσοτάκη κι εσείς εμένα Τσίπρα γιατί ντιμπέιτ αρχηγών δε βλέπω»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:07