search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:02
MENU CLOSE

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βαλένθια και παρέμεινε πρώτος

25.02.2023 00:00
olympiakos euroleague98- new

Το τέσσερα στα τέσσερα επί ισπανικού εδάφους έκανε ο Ολυμπιακός, περνώντας και από την έδρα της Βαλένθια (85-92), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague.

Έστω κι αν βρέθηκαν στο -15 λόγω της κούρασης από τα τρία διαδοχικά παιχνίδια στο final-8 του Κυπέλλου, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, έκαναν θρυλική ανατροπή στο β΄ μέρος, και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα, με ρεκόρ 18-7). Οι επτά σερί νίκες (9 στα τελευταία 11 παιχνίδια), τις οποίες έφτασε απόψε (24/2) αποτελούν ρεκόρ στη διοργάνωση για τον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων του στη Euroleague, με 22 πόντους και 4/6 τρίποντα! Ο Σάσα Βεζένκοφ που είχε μόλις 4 πόντους στο ά μέρος, τέλειωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο ΜακΚίσικ με 11 πόντους, σημείωσε κρίσιμα διαδοχικά τρίποντα, ενώ ο Κώστας Σλούκας (10π.) ήταν ο παίκτης που έδωσε ενέργεια, αλλά και 9 ασίστ! Τα επτά ριμπάουντ του Μουσταφά Φαλ και εν γένει η παρουσία του μόνο αμελητέα δεν κρίνονται.

Από τη Βαλένθια, που υποχώρησε στο 13-12, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της, μετά από 6 διαδοχικές νίκες, ο Σλοβένος Κλέμεν Πρέπελιτς, με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα, έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσαρεστήσει τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος έμεινε πικραμένος. Ο πρώην παίκτης της Λάρισας, Τζέιμς Ουέμπ πρόσθεσε 14 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ 11 πόντους σημείωσε ο Τζάρεντ Χάρπερ.

Διαβάστε επίσης:

Μπάσκετ: Η Εθνική Ελλάδας υπέταξε τη Σερβία και βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Europa League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»

Europa League: Αποκλείστηκε η Μπάρτσα από τη Γιουνάιτεντ – Στους «16» Ρόμα και Ουνιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34