search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:29
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η γραμμή άμυνας μετά την καταδίκη Παππά – Ομόθυμη η στήριξη από το εσωτερικό του κόμματος

25.02.2023 12:19
pappas_syriza_1200-700_new

Πλήρης είναι η πολιτική κάλυψη στον Νίκο Παππά από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ επίσης είναι ομόθυμη η στήριξη των κορυφαίων στελεχών στο πρόσωπό του, ακόμη κι εσωκομματικών του «αντιπάλων». Όλη αυτή η στήριξη  αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αττικής όπως έχει ανακοινωθεί.

Και πηγάζει προφανώς από το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η απόφαση είχε πολιτικό χαρακτήρα και αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής Μητσοτάκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε στη χθεσινή δήλωσή του στον πρωθυπουργό απευθύνθηκε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δειλία καθώς δεν τόλμησε να στραφεί ευθέως προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα: «Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου όχι μόνο για να πει ότι ο τρόπος που κινείται ο σημερινός πρωθυπουργός είναι οικογενειακή παράδοση, αλλά και ότι η κατάληξη θα είναι ανάλογη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεταξύ άλλων πως ουσιαστικά το Δικαστήριο έκρινε ως «παράβαση καθήκοντος» την τήρηση του Συντάγματος και την είσπραξη χρημάτων για τα δημόσια ταμεία, σημείωσε ουσιαστικά ότι η απόφαση ήταν άδικη και αντίθετη στην αλήθεια και κατέληξε ότι τη δική του ετυμηγορία θα την δώσει ο λαός, εννοώντας σαφώς ότι η εν λόγω πολιτική απόφαση θα κριθεί πολιτικά στις εκλογές.

Η γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, απέναντι στην αδυσώπητη προπαγάνδα που αναμένουν ότι θα ακολουθήσει εν όψει εκλογών, πατά πάνω στη γραμμή που και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς ακολούθησε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα επιχειρήματα που επιστρατεύει για να στηρίξει τη θέση του πως πρόκειται για πολιτική δίωξη, επισημαίνει πως η ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

–Είναι σε πλήρη διάσταση με την πλήρως απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή, η οποία αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο

–Έρχεται σε αντίθεση με την αθωωτική απόφαση Κρέτσου που έκρινε για την ίδια υπόθεση ότι ο διαγωνισμός ήταν άρτιος και δεν ήταν «στημένος»

–Δεν είναι δίκαιη, αντιθέτως υπακούει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο το οποίο έχει διαγραφεί με βάση πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δείχνει εύνοια στην κυβέρνηση, τα στελέχη της και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτήν: η ίδια Δικαιοσύνη, που έκρινε με αυτό τον τρόπο τον Νίκο Παππά, λένε από την Κουμουνδούρου είναι αυτή που αρχειοθέτησε τα αδιευκρίνιστα εκατ. του κ. Γεωργιάδη και του κ. Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, έχει αφήσει ελεύθερο το Λιγνάδη να αλωνίζει, επιχείρησε να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ στους παρόχους για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έβγαλε απόφαση μέσα σε 9 μέρες  για να μπορούν οι servicers να βγάζουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία των πολιτών, έκρινε πως η τήρηση του Συντάγματος και η εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία είναι παράβαση καθήκοντος.

Στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον ετοιμάζονται για τις επιθέσεις που θα δεχτούν. Μεταξύ άλλων εκτιμούν ότι θα πολλαπλασιαστούν οι συγκρίσεις και συμψηφισμοί με υποθέσεις που αφορούν γαλάζια στελέχη για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή τους, κλπ, με πιο πρόσφατο την Σοφία Νικολάου για την οποία το ΣΔΟΕ με πόρισμά του αποφάνθηκε ότι ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 2. εκ. ευρώ λόγω απευθείας αναθέσεων σε ανύπαρκτες εταιρείες. Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ανόμοιες υποθέσεις που δεν μπορούν να συγκριθούν καθώς ο Νίκος Παππάς έφερε 250 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ η Σ. Νικολάου έφερε μόνο ζημία προς ίδιων όφελος.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: «Αποκλείω κυβέρνηση ηττημένων» – «Ναι σε κυβέρνηση νικητών με ΠΑΣΟΚ και άλλα προοδευτικά κόμματα»

Μητσοτάκης από Τρίκαλα: «Τέλος του 2023 έτοιμο το πρώτο τμήμα του Ε65« (Video)

Βορίδης: «Ο Παππάς παρέβη τα καθήκοντά του προκειμένου να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:27