search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:17
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Ζητά παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για Σοφία Νικολάου

27.02.2023 14:59
nikolaou new

Άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ζητά ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου.

Μετά από αυτά τα νέα στοιχεία, δηλώνει ο τομεάρχης, «θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ».

Καλεί επιπλέον τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια. 

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει ο Παύλος Πολάκης σε σχετική ανάρτηση διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί η υπόθεση Νικολάου που ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος όσο ο ίδιος ήταν υπεύθυνος του τομέα Διαφάνειας.

Σύμφωνα με αυτά η Σοφία Νικολάου αγόρασε διώροφη μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ως γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 2 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει τα εξής:

«Τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!!

Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…)!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Προς οριστική ρήξη με Πολάκη – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής

Ο Τσίπρας καθαιρεί από τομεάρχη τον Πολάκη και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ούτε μία κουβέντα για τις προγραφές Πολάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:13