search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία για αποπομπή Πολάκη από τα ψηφοδέλτια

28.02.2023 21:02
Tsipras-polakis

Σε συνεδρίαση στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνέλθει την Πέμπτη παραπέμπει το Εκτελεστικό Γραφείο το θέμα Πολάκη, με ομόφωνη εισήγηση για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή ή το Σάββατο η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα κρίνει την τύχη του Πολάκη ως προς την σχέση του με το κόμμα, αν δηλαδή θα διαγραφεί ή θα του επιβληθεί αναστολή κομματικής ιδιότητας.

Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μετείχαν τα 7 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου (Σβίγκου, Ηλιόπουλος, Βασιλειάδης, Δούρου, Ξενογιαννακοπούλου, Αχτσιόγλου, Γεροβασίλη) και τα 4 μέλη της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού (Τσακαλώτος, Μπίστης, Σπίρτζης, Παππάς).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη».

Στην ίδια ανακοίνωση διακηρύσσεται η προσήλωση στις δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες, επισημαίνεται ότι στη συλλογική λειτουργία του κόμματος δεν νοούνται τελεσίγραφα, και προτάσσεται η ανάγκη να μη δίνονται δικαιώματα στον αντίπαλο.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα – Ομόφωνη εισήγηση στην ΠΓ για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια – Θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές. 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. 

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και τον καθαίρεσα από τομεάρχη

Για τους λόγους της αποπομπής Πολάκη από τα ψηφοδέλτια και τη Θέση του τομεάρχη Διαφάνειας μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη προς τον Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο του συνεδρίου ygeiamou.gr με θέμα «Η επόμενη ημέρα για την Υγεία».

Επισήμανε πως ήταν ο ίδιος που αποφάσισε την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Έχω ευθύνη, είπε, «να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Σημείωσε πως το θέμα έχει ήδη παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι το αρμόδιο όργανο και διευκρίνισε ότι «παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

Διαβεβαίωσε δε κόντρα στο κλίμα της ανάρτησης Πολάκη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει θα έρθει για να χτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου στην PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα πρώτα εφτά ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Σπυρόπουλος: Ο κ. Πολάκης ήταν σε απόλυτη γραμμή με τον κ. Τσίπρα και τις βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03