ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Τέμπη: Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις - «Μέχρι το 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας»

03.03.2023 15:49

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με ένα εμφατικό «όχι», απάντησε ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών Χρήστος Ρετσινάς, σε ερώτηση δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες.

«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο [κυκλοφορίας], πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».

Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «όχι» λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν». Συμπλήρωσε πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.

Διαβάστε επίσης:

«Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» – Διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα (Photos/Videos)

Αποκάλυψη Μπογιόπουλου: «Τα 10 από τα 25 τραμ στην Αττική κυκλοφορούν χωρίς τηλεματική και τηλεδιοίκηση» (audio)

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 23:41
Exit mobile version