search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Τέμπη: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν 4 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού, λέει πρώην σταθμάρχης (Video)

03.03.2023 08:18
trainose new

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μίλησε στην τηλεόραση του Mega, για τον σιδηροδρομικό δυστύχημα λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η τηλεδιοίκηση στον συγκεκριμένο σταθμό – της Λάρισας – δεν λειτουργούσε εδώ και 4 χρόνια, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό.

Από την πρώτη στιγμή μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έγινε γνωστό πως ο συγκεκριμένος σταθμός στη Λάρισα έχει αυξημένο φόρτο εργασίας και ο άνθρωπος που είχε τοποθετηθεί ως σταθμάρχης ανέλαβε καθήκοντα μόλις ένα μήνα πριν. 

Ο Γιώργος Αποστολέρης, χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο σταθμό «δύσκολο», με πολύ έντονο φόρτο εργασίας. 

Τόνισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας παλιότερα στην βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες, αλλά και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.

Ωστόσο, σημείωσε πως η τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας δούλευε πριν από 3-4 χρόνια, αλλά σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Ο ίδιος μίλησε για την εκπαίδευση των σταθμαρχών λέγοντας πως: «Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις».

Ο κ. Αποστολέρης επανέλαβε πως και ο μηχανοδηγός του τρένου θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Κατέληξε λέγοντας πως: «Στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία»…

Διαβάστε επίσης

Τρένα: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα

Σύγκρουση τρένων: Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του

Δυστύχημα στα Τέμπη: Θρήνος στην Κατερίνη – Ανάμεσα στους νεκρούς η 34χρονη Αθηνά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09