search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Βέλγιο: Ευθανασία σε 56χρονη παιδοκτόνο – Είχε σκοτώσει τα πέντε παιδιά της (video)

03.03.2023 16:37
genevieve_ lhermitte_velgio_paidoktonos_efthanasia_new

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2007 είχε αποκαλυφθεί ένα έγκλημα που συγκλόνισε το Βέλγιο. Η Ζενεβιέβ Λερμίτ εκμεταλλευόμενη την απουσία του συζύγου της δολοφόνησε τα πέντε παιδιά της, ηλικίας από 3 έως 14 ετών.

Η κωμόπολη Νιβέλ, όπου ζούσε η οικογένεια, σοκαρίστηκε, βυθίστηκε στο πένθος. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει την ιστορία της παιδοκτόνου μητέρας.

Η Ζενεβιέβ Λερμίτ αφού δολοφόνησε τα παιδιά της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά κατέληξε να ζητά βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η 56χρονη παιδοκτόνος καταδικάστηκε το 2008 σε ισόβια κάθειρξη και το 2019 μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Τελικά, 16 χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα η ίδια η Ζενεβιέβ Λερμίτ ζήτησε να της γίνει ευθανασία, κάτι που επιτρέπεται από τον βελγικό νόμο, εφόσον το άτομο που το ζητά αποδείξει ότι υποφέρει από «ανυπόφορα» ψυχολογικά και όχι μόνο σωματικά τραύματα, τα οποία δεν μπορεί να επουλώσει.

«Η κυρία Λερμίτ ακολούθησε μία συγκεκριμένη διαδικασία και ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους γιατρούς», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η ψυχολόγος Εμίλ Μαριό, δήλωσε στο κανάλι RTL-TVI ότι η Λερμίτ επέλεξε να πεθάνει στις 28 Φεβρουαρίου «σε μία συμβολική χειρονομία σεβασμού προς τη μνήμη των παιδιών της». «Επίσης ήταν ένα θέμα που η ίδια ήθελε να κλείσει, όπως το άνοιξε, καθώς ήθελε να τερματίσει την ζωή της την μέρα που τα δολοφόνησε», πρόσθεσε η ψυχολόγος.

Στη διάρκεια της δίκης της παιδοκτόνου, οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι ήταν διανοητικά διαταραγμένη και δεν θα έπρεπε φυλακιστεί. Αλλά το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για φόνους εκ προμελέτης και την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Το 2010, η Λερμίτ είχε κάνει μήνυση σε ψυχίατρο, ζητώντας αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ισχυριζόμενη ότι «δεν έδρασε» για να αποτρέψει τις δολοφονίες. Ωστόσο, ύστερα από 10 χρόνια η ίδια σταμάτησε να υποστηρίζει τη δικαστική διαδικασία.

Τελικά, η 56χρονη επέλεξε να υποβληθεί σε ευθανασία, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία και επικαλούμενη τα ψυχολογικά τραύματα που δεν είχε καταφέρει να επουλώσει.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Διάσπαση της αντιπολίτευσης και αποχώρηση της Ακσενέρ λίγο πριν τις εκλογές (Video)

Αμερικανικός πύραυλος κόβει στα δύο τάνκερ και το βυθίζει αμέσως: Στρατιωτική άσκηση με μηνύματα στην Κίνα (Video)

Φιλιππίνες: Φυλακές με τζακούζι, ναρκωτικά, τζόγο κι ό,τι άλλο μπορεί να ζητήσει ο κρατούμενος (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06