search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:23
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Έδινε πλαστές άδειες οδήγησης

05.03.2023 19:42
Astynomia_new

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, χωρίς να τηρείται η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος και τρεις (3) υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και επτά (7) ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι ανωτέρω βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Στυλίδα: Θρήνος στην κηδεία του 55χρονου ελεγκτή που πέθανε στην τραγωδία των Τεμπών

Τέμπη: Αναρρωτική πήρε ο επιθεωρητής Λάρισας μόλις μια μέρα μετά το δυστύχημα

Θεσσαλονίκη: «Άγρια και απρόκλητη βία» από την αστυνομία καταγγέλει το ΚΚΕ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:22