search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:29
MENU CLOSE

Κώστας Σκανδαλίδης: Η προφητική του παρέμβαση στη Βουλή για την Hellenic Train

05.03.2023 21:59
Kostas Skandalidis_new

Μια προφητική -όπως φαίνεται πλέον- παρέμβαση στη Βουλή είχε κάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης πριν δύο χρόνια μιλώντας για την Hellenic Train.

«Εγώ μία ερώτηση θέλω να κάνω κύριε υπουργέ. Γιατί στη σύμβαση που φέρνετε δεν υπάρχει ο πίνακας που συνόδευε το μνημόνιο των επενδύσεων και υποχρεώσεων του παρόχου, που συνόδευε το μνημόνιο συνεργασίας του 2019 που επικυρώθηκε και το 2020; Δεν υπάρχει αυτός ο πίνακας. Αντίθετα όλα τα νούμερα που είπατε είναι στον αέρα. Και το μόνο που απορρέει από αυτά είναι ότι εμείς αγοράζουμε τα τρένα και τα μισθώνουμε σε αυτούς και τα οφέλη είναι δικά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα της σύμβασης. Όλα τα άλλα είναι έμμεσα πράγματα τα οποία βρίσκονται μάλλον στο αυτό του επιθυμητού. Και μπορεί να τα ονοματίζετε με συγκεκριμένα νούμερα αλλά δεν υπάρχουν», είπε πει τότε ο Σκανδαλίδης.

Για να καταλήξει: «Δεν καταλαβαίνω πως από μία σύμβαση, από μία σύμβαση που έχει υπογράψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και που υποτίθεται από την κύρωσή της έρχεστε σήμερα στην Ελληνική Βουλή χωρίς αλλαγές να φέρετε, απουσιάζει ο συγκεκριμένος πίνακας με τα 600-700 , ορίστε καθαρά «επενδυτικό σχέδιο παρόχου 2021-2035 σχετικά με την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας, για το τροχαίο υλικό, για τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και επενδύσεις σε ακίνητα». 600-750 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει αυτός ο πίνακας. Ισχύει ή δεν ισχύει;».

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν καλές ειδήσεις στην εξωτερική πολιτική

Κύκνειο άσμα του Κεγκέρογλου στη Βουλή

Ο αθόρυβος και πολύτιμος οικονομολόγος του ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:29