search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

05.03.2023 10:07
tempi_treno_distichima_0203_1740-700_new

Γύρω 09:30 το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκε στην εισαγγελία της Λάρισας ο 59χρονος για να απολογηθεί για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του, Στέφανο Παντζαρτζίδη, μέχρι στιγμής δεν έχει αρχίσει η απολογία του εξαιτίας τεχνικού ζητήματος.

Χθες ο 59χρονος, ο οποίος έχει «αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί», οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η προθεσμία δόθηκε λόγω νέων στοιχείων, που υπήρξαν στη δικογραφία και είναι καθοριστικά για την υπόθεση. «Είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε», ανέφερε ο Στέφανος Παντζαρτζίδης.

«Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων – αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Ο σταθμάρχης Λάρισας φέρεται να είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μετά τη σύλληψή του φέρεται να ψέλλισε: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…». 

Στο μεταξύ, ένας ακόμη νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν να ταξιδέψω στο 2ο βαγόνι, ο φίλος μου είπε να μπω στο τελευταίο» (Video)

Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Μνημόσυνο σήμερα για τα θύματα σε όλους τους ναούς




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:01