search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Ουκρανία – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ενδεχόμενη παράδοση όπλων στη Ρωσία από την Κίνα

06.03.2023 08:16
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση μέσα στον Μάρτιο για ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού - Media

Την συνεχή παρακολούθηση των σχέσεων Πεκίνου και Μόσχα, σε καθημερινή βάση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαίωσε την Κυριακή (5/3) η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, η ΕΕ δεν έχει δει «αποδείξεις μέχρι σήμερα» από πλευράς των ΗΠΑ που θα τεκμηρίωναν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στη Ρωσία όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Κίνα σε περίπτωση τέτοιων παραδόσεων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε πως πρόκειται «για υποθετική ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί μόνο αν αυτό γίνει πραγματικότητα και γεγονός».

Το Πεκίνο και η Μόσχα ανακοίνωσαν πως συνάπτουν εταιρική σχέση «χωρίς όρια» λίγο καιρό προτού ο ρωσικός στρατός προχωρήσει στην εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Τον περασμένο μήνα, ο αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν είπε πως η Ουάσιγκτον έχει πληροφορίες κατά τις οποίες το Πεκίνο ενδέχεται να χορηγήσει «θανατηφόρα υποστήριξη» στη Μόσχα, κάτι που η κινεζική κυβέρνηση διέψευσε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που ερωτήθηκε σχετικά με τον ισχυρισμό αυτό των ΗΠΑ από δημοσιογράφο, μίλησε έχοντας στο πλευρό της τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο παλάτι Μέζεμπεργκ, στην ανατολική Γερμανία. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Όλαφ Σολτς.

«Συμφωνούμε όλοι πως δεν πρέπει να υπάρξουν παραδόσεις όπλων», της Κίνας στη Ρωσία, είπε από την πλευρά του ο Όλαφ Σολτς. «Η κινεζική κυβέρνηση άλλωστε έχει αναφέρει πως δεν θα προμηθεύσει όπλα. Το απαιτούμε και το παρακολουθούμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αλβανία: Ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί μια γυναίκα και δυο παιδιά από βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Πάπας Φραγκίσκος για Τέμπη: «Σκέφτομουν συχνά τα θύματα, η Παναγιά ας παρηγορήσει τους συγγενείς τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:06