search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί για σκι μια ανάσα από την Αθήνα

07.03.2023 13:00
Citroen-C5-Aircross-Hybrid-225-002

Ανήκετε σε εκείνους που, όταν έρχεται Παρασκευή, το μόνο που σκέφτεστε είναι πώς θα φορτώσετε το αυτοκίνητο και θα… εξαφανιστείτε; Αυτό που χρειάζεται για την ιδανική εξόρμηση είναι μερικές καλές προτάσεις προορισμών, ένα ευέλικτο όχημα και πολλή όρεξη…

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδρομές, τώρα που έπεσαν τα πρώτα χιόνια, είναι αυτή σε κάποιο από τα υπέροχα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα.

Τα ελληνικά βουνά προσφέρουν μοναδικά τοπία και απεριόριστες δυνατότητες για εξερεύνηση, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο χρησιμοποιώντας το SUV Citroen C5 Aircross, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του, καθώς διαθέτει ανάρτηση και καθίσματα αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία.

Η εργονομική διάταξη των χειριστηρίων, με τον νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και στις Plug-in Hybrid εκδόσεις τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport), θα σας χαρίσει την απόλυτη άνεση στο ταξίδι.

Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χλμ. μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και απεριόριστη αυτονομία για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του νέου C5 Aircross «απογειώνουν» την πρακτικότητα, την ευκολία, αλλά και την άνεση. Ο Plug-in Hybrid κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 χλμ. και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή τής τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου. Ο οδηγός του νέου C5 Aircross Plug-in Hybrid επωφελείται επίσης από μια σειρά υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της φόρτισης: με διαχείριση είτε απευθείας στο όχημα είτε από το smartphone του, καθώς και με τη δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen. Η διαδικασία της φόρτισης είναι ταχύτατη, με την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο ώρες με τη χρήση Wall-box.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον προορισμό που σας ταιριάζει, να φορτώσετε τα απαραίτητα και να ξεκινήσετε…

Και μην ξεχνάτε ότι μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα η εμπειρία της οδήγησης με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με προορισμό τα χιονοδρομικά κέντρα, ανάμεσα σε πανέμορφα έλατα και χιονισμένες βουνοκορφές, θα σας μείνει αξέχαστη.

Άλλωστε ο χειμώνας είναι από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για road trips! Με χιονισμένες βουνοκορφές, χωριά βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής αλλά και πανέμορφα άγρια χειμερινά τοπία, δεν μπορεί κανείς παρά να φτιάξει αμέσως ταξιδιάρικη διάθεση!

Εμείς πάντως σας προτείνουμε τα πέντε δημοφιλέστερα χιονοδρομικά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα…

Τρίκαλα Κορινθίας

Πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό για weekenders… Με το που φθάσετε στα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, η πλούσια χλωρίδα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει πλατάνια, δρυς, καρυδιές και καστανιές, συνθέτει ένα πολύχρωμο φυσικό παζλ ανάμεσα στα σπίτια.

Το υγρό στοιχείο παίζει καταλυτικό ρόλο, ενώ όλη η περιοχή αποτελεί ένα κομβικό σημείο εναλλακτικών δραστηριοτήτων και προσφέρεται για εκδρομές με 4×4, πεζοπορίες και ορειβατικό σκι. Άλλωστε όταν οδηγείτε το C5 Aircross μετα κορυφαία SUV χαρακτηριστικά του, όπως οι τεράστιοι τροχοί και τα 23 εκ. απόστασης από το έδαφος, ξέρετε καλά ότι είστε ασφαλείς, ενώ παράλληλα νιώθετε, πάνω απ’ όλα, την άνεσή του, χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Ωστόσο και η περιήγησή σας στην περιοχή θα σας ανταμείψει, αφού δικαιωματικά τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων. Το φημισμένο χιονοδρομικό της Ζήρειας εκτιμάται πολύ από τους λάτρεις του σκι και του snowboard, αλλά και από όλους εκείνους που… υποκλίνονται στο σωστό παϊδάκι της καλής παραδοσιακής ταβέρνας. Χρονικά η διαδρομή υπολογίζεται σε δύο ώρες οδήγησης και η απόσταση περίπου στα 144 χλμ. από την Αθήνα.

Παρνασσός – Αράχοβα

Η Αράχοβα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις με τα γραφικά δρομάκια της, τα πανέμορφα πέτρινα κτήρια αλλά και την έντονη ζωή, με μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες να κατακλύζουν την περιοχή. 

Δίπλα στην Αράχοβα επιβάλλεται να επισκεφθείς έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τους Δελφούς.

Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, είναι γραφική και φημίζεται για το όμορφο χειμερινό τοπίο της. Είναι υπέροχος προορισμός τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια. Αν είσαι λάτρης του χιονιού και των σπορ, τότε αξίζει να πας μια βόλτα μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, που είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Αράχοβας.

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1976, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.260 μέτρων και απέχει μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα. Διαθέτει 23 πίστες – αρκετές από αυτές είναι και πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας –, οι οποίες φτάνουν σε μήκος τα 34 χιλιόμετρα.

Είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και έχει διαδρομές για αρχάριους και προχωρημένους χιονοδρόμους. Μετά την αναβάθμιση και την ενοποίηση των αναβατήρων Κελαριών – Φτερόλακκας, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θεωρείται το πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με αυτά του εξωτερικού.

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα πανέμορφα χωριά που περιτριγυρίζουν το χιονοδρομικό κέντρο: από την κοσμοπολίτικη Αράχοβα, που καταφέρνει και διατηρεί τη γνησιότητα ενός ελληνικού χωριού, του πανέμορφου Πολύδροσου έως και την Αγόριανη, που θα σας μαγέψει με τα μοναδικά της τοπία και τον εντυπωσιακό καταρράκτη στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το καθένα από αυτά τα χωριά διαθέτει ξεχωριστή ομορφιά, υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια προϊόντα και αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους για τους λάτρεις της ιστορίας.

Καλάβρυτα

Το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, ο ιστορικός οδοντωτός, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού και η μονή της Αγίας Λαύρας είναι μερικά από αυτά που θα δείτε στα Καλάβρυτα. Τα αξιοθέατα εκεί είναι γεμάτα ιστορία και παράδοση που αξίζει να μάθεις, αν αποφασίσετε να βρεθείτε εκεί.

Το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό των Καλαβρύτων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.340 μέτρων, απέχει 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα. Διαθέτει 12 πίστες με συνολικό μήκος 20 χιλιομέτρων και ένα εντυπωσιακό snowpark.

Θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και ξεχωρίζει λόγω του πανέμορφου σκηνικού που προσφέρει. Είναι γεμάτο από πυκνά δάση με έλατα που συνδυάζονται με εντυπωσιακά βραχώδη τοπία. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι πίστες της Στύγας, γνωστές για τη δυσκολία τους και για την πανοραμική θέα στην κορυφή του αναβατήρα.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η πόλη των Καλαβρύτων φημίζεται για τις πολλές επιλογές που προσφέρει και μετά τη χιονοδρομία. Πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακά εστιατόρια, αλλά και θεραπευτικά spa είναι μερικές από τις επιλογές των χιονοδρόμων ύστερα από μια κουραστική μέρα στο βουνό.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα καταπράσινα μονοπάτια στο φαράγγι του Βουραϊκού και στο μαγικό δάσος της Στροφυλιάς. Για τους λάτρεις του κρασιού, μια επίσκεψη στους φημισμένους αμπελώνες της Αχαΐας με τα παραδοσιακά οινοποιεία θα ήταν συναρπαστική εμπειρία. 

Μαίναλο

Ένας πανέμορφος και μοναδικός προορισμός για χειμερινές εξορμήσεις είναι το Μαίναλο στην Ορεινή Αρκαδία, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες εικόνες με τα αρχοντικά χωριά του. Η 1.981 μέτρων κορυφή του σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας και στο τοπίο ξεδιπλώνονται βουνοκορφές, ποτάμια και φαράγγια. Η ψηλότερη κορυφή του είναι η Οστρακίνα, ενώ τα δυο ποτάμια του, ο Λούσιος και ο Ελισσών, καταλήγουν στον Αλφειό.

Η εύκολη πρόσβαση στο βουνό, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα πολλά προτερήματα αυτής της χειμερινής εξόρμησης. Την ίδια ώρα, όμως, προσφέρει μια απολαυστική διαδρομή με πολλές αντιθέσεις. Κατά την άφιξή σας θα παρατηρήσετε τα χιονισμένα βουνά, την πανοραμική θέα και ένα μοναδικό βραχώδες τοπίο. Η τριάδα των πιο γνωστών χωριών στην περιοχή είναι η Στεμνίτσα, η Βυτίνα και η Δημητσάνα. Στα χωριά αυτά μπορείτε να θαυμάσετε τα πέτρινα πυργόσπιτα και τα λιθόκτιστα καλντερίμια, ενώ στα ζεστά ταβερνάκια σερβίρουν κρέας (προβατίνα, κόκορα, ελάφι, ζαρκάδι, αρνάκι, λαγό, αγριογούρουνο κ.τ.λ.) σε όλες του τις μορφές – στη γάστρα, στον φούρνο, στη λαδόκολλα, στην ψησταριά, συνοδευμένα με ντόπιες χειροποίητες χυλοπίτες, ή κοκκινιστά.

Η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει, το οποίο είναι και το πλησιέστερο στην Αθήνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.770 μέτρων και έχει οκτώ πίστες συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων. Ιδρύθηκε το 1965 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της Ελλάδας. Σήμερα, ύστερα από σημαντικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, λειτουργεί πλήρως με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στο κοινό που θα το επισκεφτεί.Υπάρχει φυσικά και χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να χαλαρώσετε θαυμάζοντας το μαγευτικό τοπίο. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να νοικιάσετε ένα από τα πολλά διαθέσιμα σαλέ, έτσι ώστε η χειμερινή σας εξόρμηση να έχει διάρκεια.

Βελούχι – Καρπενήσι

Το Καρπενήσι διαθέτει συγκλονιστικές διαδρομές με επιβλητικό τοπίο, τις οποίες θα θυμάστε όσο ζείτε. Κοντά βρίσκεται και το περίφημο Κεφαλόβρυσο. Οι πηγές και ένα υπέροχο πλατανοδάσος δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Κλασική και υπέροχη διαδρομή, πάντως, είναι εκείνη που οδηγεί στον Προυσό, διασχίζοντας την περιοχή της Ποταμιάς: 32 χιλιόμετρα μαγείας πλάι στον ποταμό Καρπενησιώτη και ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα και Καλιακούδα.

Στον Προυσό βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας, σε ένα μεγαλειώδες τοπίο μέσα στη χαράδρα. Χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο τον χρόνο με τα πούλμαν για τη θαυματουργή εικόνα, που θεωρείται ότι έφτασε εδώ από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Στη διαδρομή, μάλιστα, θα δείτε και το σημείο με τα αφιερώματα, απ’ όπου φέρεται ότι πέρασε αφήνοντας τα «πατήματά» της στον βράχο.

Ωστόσο οι φίλοι του σκι, αρχάριοι ή προχωρημένοι, έχουν στη διάθεσή τους 11 πίστες υψηλών προδιαγραφών, για να ανταποκρίνονται σε κάθε βαθμό δυσκολίας ή εμπειρίας, στο Βελούχι.

Το «διαμάντι» της Ευρυτανίας ιδρύθηκε το 1974, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καρπενήσι και σε ύψος 1.840 μέτρων. Είναι το κοντινότερο σε πόλη χιονοδρομικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέχοντας μόλις 10 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, με ομαλή και ευκρινή σηματοδότηση σε όλη τη διαδρομή, ενώ από την Αθήνα απέχει 284 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 368 χλμ.

Πρόκειται για το κλασικό, διαχρονικό χιονοδρομικό κέντρο, όπου μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Οι δραστηριότητες δεν λείπουν, με πολλές ειδικά σχεδιασμένες για τις παιδικές ηλικίες. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού και των ρούχων του σκι.

Συνολικά, διαθέτει 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Αν υπάρχει κάποιος αρκετά τολμηρός, μπορεί να επιλέξει για περισσότερη δράση τις ελεύθερες διαδρομές εκτός πίστας, οι οποίες είναι τέσσερις στο σύνολο.

BOXES

01. Το Νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο «αιχμηρές» και «καθαρές» γραμμές, που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό.

Το νέο C5 Aircross κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας, το οποίο σταδιακά αποκτά την «ανεξαρτησία» του και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Το εμβληματικό σήμα της εταιρείας εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα με χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroën, η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V, που δίνει ένα «hi-tech» και πιο «ισχυρό» 3D εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Κάτω από τη μάσκα η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα τονίζει το πλάτος του εμπρόσθιου μέρους, αναδεικνύοντας την επιβλητικότητα του συνόλου. Η προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος κάνει το μπροστινό μέρος πολύ πιο δυναμικό και τονίζει το συνολικό ύφος της ανώτερης ποιότητας. Κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, η κομψότητα υπογραμμίζεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου με τη διχρωμία και το… διαμαντέ φινίρισμα. Το νέο Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας και ενισχύει την κομψότητα. Απόλυτα συμβατό με το εμπρός μέρος του οχήματος, το νέο C5 Aircross έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED και στο πίσω μέρος. Χωρίς αλλαγή μεγέθους, η μονάδα λάμπας είναι πλέον εξοπλισμένη με σκούρο κρύσταλλο, τονίζοντας τις τρεις μονάδες φωτισμού LED που αποτελούν τη φωτεινή υπογραφή. Όπως και στο εμπρός μέρος, η λεπτομέρεια στη σχεδίαση ενισχύει το βάθος στο 3D εφέ της φωτεινής υπογραφής.

02. Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10 ιντσών και της κεντρικής κονσόλας ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών.

Το νέο C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του, καθώς διαθέτει ανάρτηση και καθίσματα αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία. Επιπλέον, ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας έχουν εκλεπτυνθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας για να τονίσουν την άνεση και την ακόμα υψηλότερη ποιότητα. Η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος.

Το νέο C5 Aircross αποκτά επίσης μια νέα οθόνη αφής 10 ιντσών που φαίνεται να «αιωρείται» στο ταμπλό, αναβαθμίζοντας έτσι περαιτέρω την εικόνα της σύγχρονης καμπίνας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Αυτή η νέα και μεγαλύτερη οθόνη βελτιώνει την εργονομία, προσφέροντας χειριστήρια κλιματισμού άμεσης πρόσβασης, καθώς είναι τοποθετημένη ψηλότερα και ο οδηγός δεν χρειάζεται να «κατεβάζει» το βλέμμα του για να ελέγχει τις ενδείξεις. Οι αεραγωγοί βρίσκονται πλέον κάτω από την οθόνη και έχουν εκσυγχρονιστεί με μια νέα ευκρινή, οριζόντια σχεδίαση.

Επιπλέον, η πλήρως προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών παρέχει όλες τις απαραίτητες και προσαρμόσιμες πληροφορίες απευθείας στο ύψος του βλέμματος του οδηγού – αναφορά χάρτη πλοήγησης, πληροφορίες για ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του υβριδικού κινητήρα κ.λπ., διασφαλίζοντας ότι τα μάτια του οδηγού παραμένουν στον δρόμο για απόλυτα ασφαλή οδήγηση. Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με τον νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και στις Plug-in Hybrid εκδόσεις τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

03. Plug-in Hybrid: Η προσφορά ενός plug-in υβριδικού κινητήρα ενισχύει περαιτέρω την ευελιξία στο όχημα, χάρη στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κίνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:57