search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:07
MENU CLOSE

Οκταπλή δολοφονία στην Ονδούρα – Αδιανόητο μακελειό στα βουνά (video)

07.03.2023 08:41
rifle_unsplash
@Unsplash

Οκτώ άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες χθες Δευτέρα το βράδυ σε ορεινή περιοχή στην κεντρική Ονδούρα, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας διένεξης για τη γη, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Τα θύματα είναι έξι άνδρες, μια γυναίκα κι ανήλικο παιδί που μετακινούνταν με όχημα (…) όταν δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους με όπλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ονδούρας, ο Εντγκάρδο Μπαραόνα. «Έχασαν τη ζωή τους ακαριαία», πρόσθεσε.

Η επίθεση διαπράχθηκε στην περιοχή Ελ Πορτίγιο δε λα Μόρα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

Κτηματικές διαφορές;

«Κάνουμε την υπόθεση πως (οι δολοφονίες) οφείλονται σε διένεξη για τη γη» μεταξύ οικογενειών, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στον νομό Κομαγιάγουα, ο Νόρμαν Βελάσκες.

Η Ονδούρα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στα κράτη του κόσμου που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη βίαιη εγκληματικότητα, παρότι ο δείκτης ανθρωποκτονιών υποχώρησε το 2022 στις 35,79 ανά 100.000 κατοίκους, με άλλα λόγια στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Υόρκη: Ποδοπατήθηκε το κοινό σε συναυλία ράπερ – Μια νεκρή και 9 τραυματίες ο απολογισμός (Video)

Τουρκία: O Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επίσημα απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου (Video)

ΗΠΑ: Ελεύθερος, μετά απο 38 χρόνια στη φυλακή για ένα εγκλημα που δεν έκανε, o Mόρις Χάστινγκς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58