search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Χωρισμένη στα δύο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2272
09/03/2023
12.03.2023 11:23
eisaggeleis098- new

Ωραίο αυτό που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι χωρισμένη στα δύο και τοποθετείται ως πλειοψηφία και μειοψηφία πάνω σε κρίσιμα γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας που σχετίζονται με την Δικαιοσύνη. Έτσι την Τρίτη παράλληλα σχεδόν οι δύο πλευρές τοποθετήθηκαν δημόσια σχετικά με πτυχές γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών.

Η μεν μειοψηφία με ανακοίνωσή της σχολίασε την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκου, κάνοντας λόγο για «ευθεία παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και έμμεση υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης» και βλέπει α) έμμεση πρόταση προς τον Εισαγγελέα του ΑΠ να διατάξει το χωρισμό της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε επιμέρους περισσότερες, β) έμμεσο αίτημα διορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή από τον Εισαγγελέα του ΑΠ, αρμοδιότητα η οποία ανήκει όμως στην ολομέλεια του αρμόδιου Εφετείου κατ’ άρθρο 28 ΚΠΔ, γ) προκαταβολική παρέμβαση στο έργο και την ταχύτητα διενέργειας της εκκρεμούς κύριας ανάκρισης (δια της αναφοράς στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων).

Λίγη ώρα αργότερα, κεντρικά η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση ουσιαστικά λέγοντας ότι «παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Το «πολιτικό καφενείο» του ΠΑΣΟΚ

Γκάρι Λίνεκερ: Παρομοίασε την Αγγλία με τη Γερμανία του 1930

Η μακρά διαδρομή του Ευάγγελου Αντώναρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:22