search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Οι ηθοποιοί στο «Mega Stories»: Στο Προεδρικό Διάταγμα το νόμιμο δεν συναντιέται με το ηθικό

13.03.2023 12:29
mega_stories_kallitexnes_new

Κοντεύουν να συμπληρώσουν τρίμηνο οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών -και όχι μόνον εκείνων- για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) το οποίο εξισώσει τους τίτλους σπουδών, ακόμα και εκείνων των επίσημων κρατικών σχολών δραματικής τέχνης, του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, με το απολυτήριο λυκείου.

Όμως η τηλεοπτική κάλυψη του θέματος, πέραν εκείνης της ευκαιριακής στο πλαίσιο της ειδησεογραφίας, αποτέλεσε ρεπορτάζ μόνον για την εκπομπή «Mega Stories» της Δώρας Αναγνωστοπούλου.

Η εκπομπή είχε ετοιμαστεί νωρίτερα όμως η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, διαφοροποίησε τον προγραμματισμό προβολής της για σήμερα τη νύχτα (00.10, Mega)

Στο «Mega Stories» με τον διακριτό τίτλο «Ιστορίες Τέχνης και Κατάληψης» θα παρουσιαστούν ιστορίες των καλλιτεχνών που κατέβηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν εκείνο που οι ίδιοι θεωρούν όχι μόνο δίκαιο αλλά και αυτονόητο. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μπήκε στο κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, και συνομίλησε με τους φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών δραματικών σχολών για την απόφασή τους.

Έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX, συνάντησε τον Βασίλη Μπισμπίκη, συνομίλησε με τον Γιάννη Μπέζο και άκουσε τον Αργύρη Ξάφη, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, να εξηγεί τη συμβολική κίνησή του στην Μπερλινάλε να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος, επιχειρηματολόγησε  για τα κενά που αφήνει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου περιέγραψε την κομβική στιγμή κατά την οποία  οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ενώ ο παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος εξήγησε εάν και κατά πόσο οι ηθοποιοί θα αντιμετωπίζονται πλέον ως απόφοιτοι Λυκείου και στην ελεύθερη αγορά εργασίας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομίλησε ακόμη με επαγγελματίες χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι αποσαφηνίζουν γιατί το νόμιμο δεν συναντιέται, στην περίπτωση των καλλιτεχνών, με το ηθικό.

Με τη βοήθεια όσων μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια επιχείρησε να ξεμπερδέψει το κουβάρι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από σημερινές στρεβλώσεις αλλά και αγκυλώσεις του παρελθόντος, καθώς και χρόνιες παθογένειες που εγκλώβισαν τις αγωνίες τους στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Αγγελόπουλος: Το «όχι» στο «Survivor All Star» σήμανε «ναι» για τη «Γη της Ελιάς»

«Σασμός» spoiler: Η Μαρίνα σημαδεύει με όπλο τον Ευθύμη – «Σου αξίζει μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι!»

«Black-out» στο BBC – Συνεχίζεται η κατακραυγή για την καρατόμηση του Γκάρι Λίνεκερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07