search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Αίθριος με αραιές νεφώσεις – Επιδείνωση από αύριο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας (Videos)

14.03.2023 08:27
kairos-mpofor-new (2)

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 15, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες και στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Επιδείνωση από αύριο, Τετάρτη 15/3/23

Την Τετάρτη αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές  βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα , το πρωί στα Δυτικά – Βορειοδυτικά και το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το απόγευμα  στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη Συννεφιά  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά Ηπειρωτικά. Οι Άνεμοι Βαθμιαία θα γίνουν παντού Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τέλος την Παρασκευή Στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι θα περιοριστούν στις Κυκλάδες , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη  συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι , στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου

Ισχυρή έκρηξη σε παντοπωλείο στη Νέα Ερυθραία (Video)

Αλλαγή ώρας 2023: Πότε θα πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:28