search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Μίμης Παπαϊωάννου: Τελευταίο αντίο σήμερα – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (Video)

17.03.2023 07:53
mimis2 new

Κηδεύεται σήμερα ο θρύλος των γηπέδων Μίμης Παπαϊωάννου.

Αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έφυγε από τη ζωή στις 15 του μήνα σε ηλικία 81 ετών. Η σορός του θρύλου της ΑΕΚ έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την OPAP Arena.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ και θα ακολουθήσει η ταφή στις 16:30 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Την κηδεία του έχει αναλάβει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Τα στεφάνια που βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας είναι από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς την ΠΑΕ ΑΕΚ, φίλους του σπουδαίου ποδοσφαιριστή, αλλά και συλλόγους φίλων της Ένωσης. Στεφάνι έχει σταλεί και από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ΠΑΟΚ, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου από το 1962 έως το 1979, που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση 5 Πρωταθλημάτων και 3 Κυπέλλων. Οδήγησε επίσης τον Δικέφαλο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1968-69, αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 εμφανίσεις. Τα 236 σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Ήταν επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, το 1964 και το 1966. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 61 φορές με 21 γκολ.

Διαβάστε επίσης

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία – Επίσημο έγγραφο βάζει τέλος στα σενάρια

Σοκαριστική η εικόνα του αρχαιολόγου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού – Τι είπε στην Telegraph

Αυτή είναι η κατάσκοπος που ήρθε από το… κρύο – Πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΥΠ (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:42