search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι αναμένεται να καταθέσουν ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής

19.03.2023 21:50
treno tempi katastrofi987- new

Φως σε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις του συμβασιούχου σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας και του επιθεωρητή του ΟΣΕ, στον σταθμό της Λάρισας, που θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμβασιούχος σταθμάρχης, την προσεχή Παρασκευή, θα υποστηρίξει στην απολογία του, πως δεν αναχώρησε νωρίτερα από την θέση του, αλλά παρέμεινε σε αυτή και 15 λεπτά παραπάνω.

«Εργάστηκα επί 8 ώρες. Αναχώρησα στις 22:15, δηλαδή περίμενα ένα τέταρτο επιπλέον. Οι προϊστάμενοί μου, μου είχαν πει ότι 8ωρη εργασία θα προσφέρω και δεν δικαιούμαι υπερωρίες. Εργαζόμουν από 1/2/2023 και ολόκληρο τον μήνα αναχωρούσα στις 22.15 παίρνοντας το τελευταίο τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοί μου. Όταν αναχώρησα από την εργασία μου ήταν όλα τακτοποιημένα. Δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα» θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις 30 Μαρτίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει:

«Δεν είχα ειδοποίηση από κανέναν από τους τρεις σταθμάρχες βάρδιας (μεταξύ 22:00 – 23:00) ότι η IC62 είχε καθυστέρηση 55 λεπτά. Τον σταθμάρχη που προφυλακίστηκε άλλοι τον εκπαίδευσαν, άλλοι τον πιστοποίησαν. Ως πιστοποιημένος σταθμάρχης μπορούσε να μπει βάρδια σε οποιονδήποτε σταθμό. Μετά τις 23.00 το βράδυ που θα ήταν μόνος του, είχε λιγότερη κίνηση. Επτά αμαξοστοιχίες θα περνούσαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εμπορικές και θα έκαναν απλώς διέλευση από τον σταθμό».

Διαβάστε επίσης:

Το σοκαριστικό μήνυμα του δολοφόνου από την Ξάνθη: «Αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου θα σας σκοτώσω όλους» (Video)

Πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη: «Νικήσαμε το φοβερό Ολοκαύτωμα», είπε η 81 ετών Εβραία, Εστέρ Σολ

Αττικό Πάρκο: Άσχημα νέα για το τιγράκι μετά τις τελευταίες εξετάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:44