search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ – Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη (Video)

20.03.2023 10:28
KORONOIOS_66

Για το τι ισχύει ακριβώς με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, μετά και την σχετική εισήγηση Πλεύρη για προσωρινή άρση τους, εξήγησε το πρωί της Δευτέρας (20/3) η Ματίνα Παγώνη.

«Η αναστολή των μέτρων είναι μέχρι τον Σεπτέμβρη. Τότε θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση από τον φθινόπωρο και μετά», τόνισε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν φοράμε μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, όπως φορούσαμε όταν ήταν να πάμε κάπου. Όμως οι μάσκες παραμένουν σε νοσοκομεία, σε γηροκομεία, γενικά όταν πάμε σε ιδρύματα που υπάρχουν άτομα κάποιας ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης δεν θα γίνονται και τα τεστ στους ιδιώτες οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι και επέστρεψαν στις δουλειές τους. Δεν είναι πλέον υποχρεωτικά. Ο καθένας όταν δει ένα σύμπτωμα, θα πρέπει να κάνει το τεστ του», πρόσθεσε.

«Δεν ισχύει πλέον το πενθήμερο σε περίπτωση νόσησης. Αλλά, αν έχει πυρετό, συμπτώματα, παίρνεις την αναρρωτική σου και κάθεσαι σπίτι σου. Δεν θα πας στην δουλειά σου να μεταδώσεις», σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Πάντως η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς «δεν τελείωσε ο covid. Είναι εδώ με τις υποπαραλλαγές. Υπήρξε αναστολή των μέτρων γιατί οι δείκτες που έχουν στα χέρια μας, επιτρέπουν στην επιτροπή να εισηγηθεί κάτι τέτοιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα υπάρχει συνεχής επαναξιολόγηση».

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Χωρίς εξαερισμό εδώ και οκτώ χρόνια ο σταθμός της Ομόνοιας

Στο Σύνταγμα το Ιππικό: Σπάνιες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Θεσσαλονίκη: Απόστρατος ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο ΙΧ και άνοιξε φιάλη υγραερίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26