search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:57
MENU CLOSE

Τέμπη: Όταν ο ΟΣΕ έλεγε πως δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση (Ηχητικό)

21.03.2023 20:00
treno_tempi_new

Τη διγλωσσία του ΟΣΕ σχετικά με την λειτουργία ή μη της τηλεδιοίκησης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους που ήρθε με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα μετά την τραγωδία των Τεμπών στηλίτευσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν ντρέπονται να λένε τα αντίθετα, όσοι ισχυρίζονταν μετά το δυστύχημα ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2019, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο από συνέντευξη μέλους του ΔΣ του ΟΣΕ που επιβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος, αναφέρεται και σε επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «στην περιοχή της Ζάχαρης κατεστράφησαν τα καλώδια και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε.»

Τηλεδιοίκηση: Όταν «γαλάζιο» μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ έλεγε πως δεν υπάρχει

Σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Κατσιγιάννης, μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ διορισμένος από τη Νέα Δημοκρατία, «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση (…). Όχι ότι δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει». Και συνεχίζει:

«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, δεν υπάρχει έλεγχος ηλεκτρονικός, δεν υπάρχει εικόνα τι κινείται στις γραμμές, έτσι δεν είναι;», τον ρωτάει ο δημοσιογράφος και το στέλεχος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει: «Έτσι είναι», υπογραμμίζει.

Όταν ο ΟΣΕ έλεγε πως η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε εκτός λειτουργίας

Σε επίσημη ανακοίνωση, ο ΟΣΕ ομολόγησε πως μετά τον Ιούλιο του 2019 η τηλεδιοίκηση στην Λάρισα έπαψε να λειτουργεί.

«Μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019 στην περιοχή της Ζάχαρης Λάρισας, κατεστράφησαν τα καλώδια και ο εξοπλισμός και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε» έλεγε ο ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου.

Παραδέχτηκε, επίσης, πως έως και τη φωτιά του Ιουλίου του ίδιου έτους στον σταθμό Ζαχάρεως, το σύστημα λειτουργούσε μερικώς δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων, που είναι και το επίμαχο σημείο.

Η διοίκηση του ΟΣΕ με διάφορους τρόπους έχει παραδεχτεί πως η τηλεδιοίκηση έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019.

Με λίγα λόγια, ΟΣΕ και κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση ονομάζοντας «τοπική τηλεδιοίκηση» έναν πίνακα σταθμάρχη. Ωστόσο, εκτός από το γεγονός πως οι σταθμάρχες οι ίδιοι διέψευσαν live τον υφυπουργό μεταφορών λέγοντάς του πως «αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση», προκαλώντας, μάλιστα, την αντίδρασή του, αλλά και την επιβεβαίωση της ύπαρξης και της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης μέχρι το καλοκαίρι 2019 κατά την αυτοψία του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, και ο ΟΣΕ ο ίδιος έχει επικυρώσει τα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: 27χρονος επιχείρησε να βιάσει δύο γυναίκες μέσα σε μία ώρα

Υπερταμείο: Η νέα πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ των ΕΛΤΑ

Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα με Σύνδρομο Down: «Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία ή φόβο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:57