search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την «άρνηση» Ανδρουλάκη να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

22.03.2023 20:11
mitsotakis – androulakis 432- new

Μπουρλότο στις σχέσεις μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΠΑΣΟΚ έβαλε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δύο φορές ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τις δύο φορές εισέπραξε την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη ζήτησε τον Ιούλιο του 2015 κατά τη διάρκεια της 48ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να δει τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά το γραφείο του αρνήθηκε, όπως έγινε μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών.

Τα «καρφιά» του Δημήτρη Μάντζου

Από την πλευρά του, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος αναφέρεται στον χαιρετισμό των δύο αρχηγών τον Δεκέμβριο του 2021 ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου όντως τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει τον κ. Ανδρουλάκη «να τα πούνε».

«Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Ν. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Πρωθυπουργός βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο… «τα λέμε», που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021. Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του», επισημαίνει ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Όπως όμως έμαθε όλη η Ελλάδα μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται», επισημαίνει ο κ. Μάντζος.

«Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του. Η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η απάντηση του Δημήτρη Τσιόδρα

Με ανάρτηση του στο twitter απάντησε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, παραπέμποντας τον στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη που αναφέρουν την πρόσκληση του κ.Μητσοτάκη για συνάντηση.

Ο κ.Τσιόδρας σημείωσε:

«Ο κ. Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον κ. Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε συνάντηση».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Τετάρτη στην ΕΡΤ.

Πάντως, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τον κ. Μάντζο να προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος (ο κ. Μητσοτάκης) βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του«.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία υπενθύμιζε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, «ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση». «Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμιζαν ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ουδέποτε υπήρξε θεσμικό αίτημα συνάντησης Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Βορίδης: Υπάρχει ένα δημοσκοπικό κόστος για τα Τέμπη αλλά έμφαση δεν μπορεί να δίνεται σε αυτό

Ραγκούσης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09