ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:13
MENU CLOSE

Νόσος Πάρκινσον: Η ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που αυξάνει τον κίνδυνο νόσου

23.03.2023 21:58

Μια χημική ουσία που έχει χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή πλήθους καταναλωτικών αγαθών και προϊόντων επαγγελματικού καθαρισμού σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο νόσου Πάρκινσον και παρκινσονικών συνδρόμων

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Parkinson’s Disease, αυτή η άχρωμη χημική ουσία που βρέθηκε στο απόγειο της αξιοποίησής της κατά τη δεκαετία του 1970, συνδέθηκε για πρώτη φορά με τον παρκινσονισμό το 1969. Ενώ σήμερα η χρήση του TCE στην ΕΕ και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ είναι σημαντικά περιορισμένη, σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να έχει ζήτηση, ιδίως από την Κίνα. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι, ακόμη και σε περιοχές όπου η χρήση της ουσίας απαγορεύεται, η έκθεση των πληθυσμών παραμένει λόγω της συνεχιζόμενης μόλυνσης του νερού και του εδάφους.

Συνεχείς προειδοποιήσεις

Η ερευνητική ομάδα συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με την έκταση της χρήσης του TCE στη βιομηαχνία, επανεξετάζει παλαιότερες μελέτες που συνδέουν τη χημική ουσία με τη νόσο του Πάρκινσον και διερευνά περιπτώσεις όπου το TCE και η νευροεκφυλιστική νόσος θα μπορούσαν να συνδέονται.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Κορωνοϊός: 71 διασωληνωμένοι και 75 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02
Exit mobile version