search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρους και ο έμπειρος σταθμάρχης

28.03.2023 15:37
tempi_new

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο έμπειρος σταθμάρχης της Λάρισας που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ο οποίος απολογήθηκε με υπόμνημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και ακόμη κι αν έφευγε στην ώρα του, αυτό δεν έκανε διαφορά καθώς το τρένο θα έφτανε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του, τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, οι οποίοι θα καταθέσουν πως ουσιαστικά η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης.

Τι είπε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Μέσω του απολογητικού υπομνήματος, έδωσε σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη τη νύχτα του δυστυχήματος.

«Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την εύθυνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών. Η βάρδιά μου έληγε», δηλωσε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης. Τόνισε ακόμη ότι αποχώρησε μετά το τέλος της εργασίας του. «Αν ήξερα οτι χρειαζόμουν, θα καθόμουν περισσότερο. Δεν υπήρχε φόρτος εργασίας όταν έφυγα. Ποτέ δεν έμπαινα σε νυχτερινή βάρδια», είπε.

Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας. Ωστόσο, ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών», ανέφερε στο υπόμνημά του. 

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 33χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού σε καφετέρια

Άκης Τσελέντης: Καταγγελία για «σχολείο-φέρετρο» στη Χίο – «Είναι σε άθλια κατάσταση» (Photos)

Νέα Σμύρνη: Ανήλικος μαχαίρωσε τη μητέρα του – Φώναζε «τους σκότωσα όλους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:40