search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:48
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Επωφελής η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα, λέει το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας

30.03.2023 20:18
erdogan-mitsotakis43-new

Επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας η αλλαγή του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που παρατηρείται μετά την υποστήριξη της χώρας μας στη γείτονα για τον σεισμό που κατέστρεψε ολόκληρες περιοχές.

Το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του στις σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κρατών είναι επωφελής για την Τουρκία και πρέπει να συνεχιστεί.

«Θεωρείται ότι η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Έχει αναφερθεί ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Τουρκία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 4 Απριλίου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, μετά από πρόσκληση που του απηύθηνε ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε το παρασκήνιο αυτής της επίσκεψης στην Τουρκία, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει πως επιθυμία της χώρας μας είναι να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αυτή η αποκλιμάκωση.

«Προ ημερών στα πλαίσια των ανταλλαγών συλληπητήριων μηνυμάτων και λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών, ο ομόλογός μου πρότεινε να επισκεφτώ τις σεισμόπληκτες περιοχές. Δεν απέρριψαν αυτή την πρόταση, έπρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ασφαλώς πριν από το Πάσχα και την προεκλογική περίοδο, τη δική μας και την τουρκική. Επιλέξαμε τελικά την προσεχή Τρίτη και θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πάω για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, αλλά για να εκπέμψουμε ένα μήνυμα συμβολικό ότι οι τραγωδίες είναι πάνω από γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αποκλιμάκωσης της έντασης».

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα F- 35

Για τον εξοπλιστικό σχεδιασμό της Ελλάδας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «θα πάρουμε τα F-35 με τη σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης. Εφόσον κυλήσει η διαδικασία, αναμένουμε τα πρώτα αεροσκάφη να έρθουν το 2028 ή το 2029. Παράλληλα, θα πρέπει η Πολεμική Αεροπορία να αναπτύξει υποδομές για να υποστηρίξει αυτά τα αεροσκάφη».

Διαβάστε επίσης:

«Στα χαρακώματα» για τον φράχτη στον ‘Εβρο: Βέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση – Η απάντηση Παπαδημούλη

Ραγκούσης: Να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, μαζί με τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς με 12 εκατ. δάνεια

Τέμπη: Οργή για την «ασυλία» των μελών της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:48