ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:13
MENU CLOSE

Μια ξεχασμένη Bentley του 1935 πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή

31.03.2023 18:36

Ήταν μια παλιά γόησσα των δρόμων που όμως είχε ξεχαστεί σ΄ ένα γκαράζ για πάνω από 50 χρόνια. Κι όμως μόλις ξαναβγήκε στο προσκήνιο απέδειξε ότι η γοητεία δεν χάνεται στον χρόνο.

credit Bournemouth News

Όμως το 1968 η Bentley δεν κατάφερε να περάσει από το βρετανικό ΚΤΕΟ και ο Αυστραλός έμπορος τσαγιού την πούλησε σε ένα γκαράζ στο Ντόρσετ, απ΄ όπου το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Τζέιμς Γιανγκ, έναν αγρότη, έναντι 1.050 λιρών. Ο Τζέιμς Γιανγκ έφυγε από τη ζωή και το αυτοκίνητο ξεχάστηκε σε μια αποθήκη, που ανήκει σήμερα στον εγγονό του.

credit Bournemouth News

Πέρυσι στη διάρκεια μιας καταιγίδας καταστράφηκε η οροφή της αποθήκης και ο εγγονός του Τζέιμς Γιανγκ, Ρότζερ, αναγκάστηκε να κάνει κάτι με το αυτοκίνητο του παππού του, αφού έμεινε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Έτσι αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία.

Αμέσως ο Ρότζερ Γιανγκ έλαβε πολλές προσφορές από φανατικούς φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων, παρόλο που η Bentley ήταν σκεπασμένη από την σκόνη και θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την ανακατασκευή.

Τελικά η τιμή της Bentley ανέβηκε στις 58.000 λίρες (μαζί με τους φόρους πηγαίνει 60.000 λίρες), κάτι που άφησε άφωνο το Ρότζερ Γιανγκ. Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να δαπανήσει άλλες 100.000 λίρες για να κάνει μία ανακατασκευή αντάξια της φήμης του αυτοκινήτου.

Ο Ρίτσαρντ Μπρόμελ, από τον οίκο δημοπρασιών Charterhouse δήλωσε στην εφημερίδα Metro ότι «ήταν μια καταπληκτική ανακάλυψη και είμαστε ενθουσιασμένοι που έφτασε σε τέτοια τιμή»

Η σύζυγος του Ρότζερ Γιανγκ, Λίντα δήλωσε ότι «το πανέμορφο αυτοκίνητο» συνοδεύει πολλές οικογενειακές μνήμες και όλοι στην οικογένεια είναι λυπημένοι που το αποχωρίζονται. Εξέφρασε πάντως τη ευχή ο νέος ιδιοκτήτης να αποκαταστήσει την ομορφιά του κλασσικού αυτοκινήτου και να μπορέσει να το φροντίσει.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ Πιστόριους: «Όχι» στο αίτημά του για αποφυλάκιση

Το άδοξο τέλος της Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Σοκαριστικό ατύχημα στο Βέλγιο: Αυτοκίνητο «πέταξε» στον αέρα και μπήκε σε αθλητικό κέντρο – Σώθηκε ο οδηγός (Videos)

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:11
Exit mobile version