search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:35
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μία είναι η κάλπη, στις 21 Μαΐου και θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει (Video)

05.04.2023 19:42
mitsotakis-giannena-1-new

Ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργος θα κυβερνήσει. «Μία είναι η κάλπη, η 21η Μαΐου . Δεν χωρούν επιπολαιότητες, άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία, το κακό για τη χώρα θα εχει συντελεστεί. Δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος που γράφει συνεργασία και στην ουσία είναι παραλυσία.

Ψηφίζεις ΝΔ και Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλεις να έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αλλά γιατί να ψηφίζεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα έχεις αύριο.

Όπως η πατρίδα αναζητά καθαρούς ορίζοντες, αναζητά και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας, κάνοντας καλύτερη τη χώρα και εμάς τους ίδιους. Ξέρω ότι αναμέσα μας μπορεί να είναι συμπολίτες μας που πρώτη φορά θα μας εμπιστευτούν και κάποιοι που μας ψήφισαν και τώρα είναι σκεπτικοί. Κάποιες στιγμές μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά»

Ξεκάθαρη αναφορά με αιχμές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος τόσο στο ζήτημα της ασφάλειας, όσο και στους υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Στο δρόμο προς την 21η Μαΐου θα πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Η συνέπεια όσων μιλούν για δικαιοσύνη παντού, ενώ έχουν δύο καταδικασμένους υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Το θράσος αυτών που τελευταία καταγγέλλουν το διχασμό, όταν διαλαλούν ή εμείς ή αυτοί και απειλούν ότι θα είναι αλλιώς.

Ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Πάνε στις κάλπες με κάλπικα λόγια. Αντέγραψε ο κ. Τσίπρας το παλιό σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δανείζονται από το περιθώριο διάφορους χυδαίους καλλιτέχνες. Πάντα αδιόρθωτοι καταφεύγουν στο να λένε ψέματα, να διχάζουν την κοινωνία και στην τακτική να λένε μία ανακρίβεια συνεχώς, πες πες πες κάτι θα μείνει».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Το πρώτο που είχα πει ήταν ότι θα ανατάξουμε την οικονομία. Σας είπα τότε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα στέρησε από αυτήν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι θέλω κοινωνία ενωμένη, ότι πρέπει να βγει επιτέλους η οικονομία από την καθήλωση και είχα δεσμευτεί ότι θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και ότι θα βρεθούμε απέναντι στο διχασμό και την πόλωση».

«Είναι αλήθεια πως εδώ και 4 χρόνια περάσαμε ως χώρα και ξεπεράσαμε πολλά. Μαζί βιώσαμε και στιγμές οδυνηρές όπως στα Τέμπη. Είναι δοκιμασίες που αποκάλυψαν διαχρονικά κενά και αδυναμίας, νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και πρόλαβε να μας εκδικηθεί πριν το ξεριζώσουμε κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική τη μάχη εναντίον του.

Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες εκείνες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω. Θα το κάνουμε μαζί. Θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Όλες αυτές οι αντιξοότητες που μας έτυχαν δεν μας λύγισαν γιατί η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία, την εργασία. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του. Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν γνωρίζει ότι η Πολιτεία πλήρωσε τους μισθούς για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας.

Στρέψαμε το βλέμμα μας πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Είμαστε και η υπεύθυνη ΝΔ γιατί όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία».

«Η ελληνική οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης»

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επενδυτική βαθμίδα, αναφέροντας ότι «είμαστε σήμερα ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023.

Θέλω να επαναλάβω έναν απαράβατο κανόνα της ανάπτυξης η οποία συμβαδίζει με τη δημοσιονομική τάξη. Το απόθεμα ήταν προϊόν της ανάπτυξης και για αυτό στηρίξαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις υψώνοντας τείχος άμυνας απέναντι στην ακρίβεια.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν στο σημείο να είναι 10 φορές από αυτές πριν από 18 μήνες. Φορολογήσαμε τους παραγωγούς της ηλεκτρικής ενέργειας και επιστρέψαμε αυτά τα υπερκέρδη σε όλη την ελληνική κοινωνία και στηρίξαμε τα νοικοκυριά με πρόσθετη βοήθεια.

Σήμερα έχουμε ακόμα πληθωρισμό και η ακρίβεια έιναι το νούμερο ένα πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμο στην ΕΕ, έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την αύξηση των μισθών και πιστεύω ότι τα πιο δύσκολα το μέτωπο του πληθωρισμού είναι πια πίσω μας».

Οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά όσα έγιναν εδώ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Ηπείρου, ενόψει εκλογών, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης, κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 380 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα ήθελα πραγματικά οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά αυτά για τα οποία μιλήσαμε σήμερα, να δουν όλο το έργο το οποίο έχει γίνει αυτή την τετραετία και πράγματι είναι πάρα πολύ πυκνό και το είδατε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής που ακούσατε σήμερα. Να συγκρίνουν το έργο αυτό το οποίο έγινε με το τι έγινε την προηγούμενη τετραετία».

«Δεν μιλάω για τις εθνικές πολιτικές, μιλάω γι’ αυτά τα οποία έγιναν, εδώ, στην Ήπειρο. Και να συγκρίνουν, επίσης, ποιος τελικά έχει σχέδιο για το μέλλον. Δεν αναφέρομαι σε αφηρημένες ιδέες που περιορίζονται σε κάποια “τσιτάτα” τα οποία μερικές φορές, τις περισσότερες φορές, παραπληροφορούν τους πολίτες. Ποιος έχει πραγματικό σχέδιο, ποιος έχει όραμα και ποιος έχει και το πάθος που χρειάζεται -τολμώ να πω- για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε, δε, ότι «πιστεύω βαθιά στην περιφερειακή ανάπτυξη, πιστεύω ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε κάθε παιδί στην πατρίδα μας, ασχέτως αν γεννιέται σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής περιφέρειας, να μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και το ίδιο δικαίωμα στην ατομική προκοπή, για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον πιο χαμογελαστά».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά όσα έγιναν εδώ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στοχοποίηση και απειλές στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, η συμπεριφορά των ηττημένων στις εκλογές

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Τι δηλώνουν τα αδέλφια του για την απόφαση να γίνει πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32