search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:26
MENU CLOSE

Τη Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα

12.04.2023 08:56
mpompolas-2-new

Aύριο Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολαπου πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Ο πρώην εκδότης του Έθνους, και επιχειρηματίας, νοσηλευόταν στο ΙΑΣΩ μετά από χειρουργική επέμβαση. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ανέφερε:

«Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί (11/4) ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ. Ο Γιώργος Μπόμπολας νοσηλεύτηκε μετά από κάταγμα ισχίου για το οποίο υπεβλήθηκε σε χειρουργείο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μπόμπολας

Κατασκευές, ενέργεια, ΜΜΕ είναι οι κύριοι κλάδοι που δραστηριοποιήθηκε ο Γιώργος Μπόμπολας με τον όμιλο Ελλάκτωρ, ο οποίος προέκυψε από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999.

Στο χαρτοφυλάκιο των έργων που ανέλαβε ο όμιλός του συμπεριλαμβάνονται η Αττική Οδός, κομμάτια των κύριων αυτοκινητόδρομων της χώρας, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κατασκευές ΧΥΤΑ κ.α. Κατείχε επίσης ποσοστό του Καζίνο της Πάρνηθας, καθώς και ποσοστά στην Αττική Οδό και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Εκεί όμως που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ήταν, όταν δημιούργησε τον Πήγασο, έναν εκδοτικό όμιλο με 100 περίπου επιχειρήσεις. Εξέχουσα θέση στον εκδοτικό Οίκο Πήγασο είχαν τα έντυπα Έθνος, Ημερησία, Goal News, Elle, Car & Driver, Ιδανικό Σπίτι, Cook Book, Αρμονία, Άστρα & Όραμα, TV Zapping, Close Up, καθώς και η εταιρεία Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού καναλιού ΜEGA και της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών «Άνωση».

Αποσύρθηκε από την προεδρία της «Πήγασος» το 2015, με νέο πρόεδρο τον γιο του, Φώτη Μπόμπολα.

Το 2018 επήλθε το “διαζύγιο” με την οικογένεια Καλλιτσάντση, η οποία ανέλαβε το τιμόνι του ομίλου έπειτα από πολύχρονες διαφωνίες. Αρχικά παρέμεινε στην εταιρεία ο Λεωνίδας Μπόμπολας και τότε ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να πείσει τον παλιό του συνεργάτη, Δημήτρη Κούτρα να παραμείνει στην εταιρεία με στόχο να προσπαθήσουν να την πάρουν πίσω όμως, εκείνος πήρε την απόφαση να πουλήσει τις μετοχές του.

Το 2021 υπήρξε αλλαγή διοίκησης καθώς η εταιρεία πέρασε στα χέρια της Reggeborgh Invest.

Οι απώλειες του Γιώργου Μπόμπολα

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του ήταν όταν πέθανε η σύζυγός του, Άννα Μπόμπολα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Μαρία, τον Λεωνίδα και τον Φώτη, καθώς και έξι εγγόνια. Η Άννα Μπόμπολα με καταγωγή από τα Σφακιά, πέθανε το 2013. Έζησαν μαζί για 50 χρόνια. Ήταν μια χαμηλών τόνων αλλά δυναμική γυναίκα που στεκόταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της και των παιδιών της.

Άλλη μία απώλεια που «σημάδεψε» την οικογένειά του ήταν και εκείνη του γαμπρού του, συζύγου της πολυαγαπημένης του κόρης, Μαρίας, του Λουκά Γιαννακούλη σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Διαβάστε επίσης

Μπόρις Κλέιμαν: «Μόνο χόρεψα μαζί της» – Τι ισχυρίζεται ο τερματοφύλακας για τον βιασμό

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 12 Απριλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07