search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:16
MENU CLOSE

Οι ελλείψεις φαρμάκων πλήττουν τη χώρα: Ποια δεν βρίσκουν οι ασθενείς

20.04.2023 16:00
farmakeia 54- new

Παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στη χώρα μας. Τα φαρμακεία ειδικά στην Αττική αδειάζουν από σκευάσματα ευρείας χρήσης. Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς Αττικής και τι ζητούν από τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. «Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ» προειδοποιεί ο κλάδος σύμφωνα με το Έθνος.

Άδεια τα ράφια των φαρμακείων

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής από τα ράφια λείπουν:

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον, σημειώνουν οι φαρμακοποιοί.

Όπως υπογραμμίζει ο κλάδος: «Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση» αναφέρουν.

Και υπογραμμίζουν: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί και 57 οι διασωληνωμένοι – Μειωμένα τα κρούσματα γρίπης

Αμυγδαλίτιδα: Πόσο διαρκεί – Πότε σταματά να είναι μεταδοτική

Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή που προκαλεί φαγούρα στα μάτια των παιδιών στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:15