search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:20
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Πελοπόννησο: Νέες επιθέσεις στην αντιπολίτευση για ενδεχόμενο «πολιτικής τερατογένεσης»

21.04.2023 11:58
mitsotakis_new

Με νέες εκτενείς αναφορές στο ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» συνόδευσε τις επισκέψεις του στην Αργολίδα ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να πουν ότι “βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25”. Και όταν ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά πρέπει να το αποτρέψουμε και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, είναι με το να είναι ισχυρή η ΝΔ στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου και αυτό θα πετύχουμε. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα», προσθέτοντας ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι πολύ σαφές: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μια εποχή όπου θα στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα, θα αυξάνουμε τους μισθούς, θα μειώνουμε τους φόρους ή θα γυρίσουμε σε μια εποχή όπου θα τσακίσουμε πάλι στη φορολογία τους αγρότες, τη μεσαία τάξη;».

«Θα συνεχίσουμε σε μια πορεία μιας Ελλάδας ισχυρής, η οποία προστατεύει τα σύνορά της ή θα γυρίσουμε στις εποχές των ανοιχτών συνόρων και “της θάλασσας η οποία δεν έχει καν σύνορα“;
Θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη; Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση η οποία να μπορεί να διεκδικεί και να υποστηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα ή θα προσερχόμαστε πάντα στην Ευρώπη ως επαίτες για να διαπραγματευόμαστε προγράμματα στήριξης στα οποία -ακούστε το αυτό, φίλες και φίλοι, νομίζω έχει την ξεχωριστή του σημασία
», συνέχισε.

Σημείωσε, δε, ότι «μετά βεβαιότητας, εάν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές, που δεν θα γίνει, αλλά αν τις κέρδιζε τις εκλογές και επιχειρούσε να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα. Θα ξαναγυρνούσαμε πίσω στα μνημόνια, σε εποχές τις οποίες έχουμε αφήσουμε πίσω οριστικά. Του λέμε, “όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε”. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αισθάνομαι πάρα πολύ ήσυχος με τη συνείδησή μου, καθώς ξεκινώ αυτή τη νέα περιοδεία στον ελληνικό λαό για να του ζητήσω να υπογράψουμε και πάλι τη νέα συμφωνία αλήθειας για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με την ελληνική κοινωνία. Κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό και ασφαλές εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλους τους κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού μας προγράμματος. Και συγκρίνετε αυτή την πορεία αυτής της τετραετίας σε σχέση με το τι είχε γίνει την προηγούμενη τετραετία. Με τις υποσχέσεις περί σκισίματος των μνημονίων που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, με την επέλαση των φόρων, με την διάλυση της μεσαίας τάξης».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να κριθούμε και να συγκριθούμε. Δεν επιδιώκουμε ούτε τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα. Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους, τους οποίους οι ίδιοι έσκαψαν. Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική. Ούτε πρόκειται ποτέ να χαρακτηρίσουμε ολόκληρες παρατάξεις με χυδαία και υβριστικά hashtag λόγω της συμπεριφοράς κάποιων στελεχών τους. Αυτοί τα έκαναν για εμάς. Μη ξεχνιόμαστε όμως. Αυτοί τα έκαναν για εμάς, όταν κατηγορούσαν μία ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν είμαστε παιδεραστές και βιαστές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από συμπεριφορές κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων».

Μάλιστα, ζήτησε από τους φίλους της ΝΔ «στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο γίνεται αυτού του είδους την τοξικότητα να την αποφύγουμε. Δεν την θέλουν οι πολίτες. Δεν θέλουν αυτήν την αντιπαράθεση. Οι πολίτες έχουν προβλήματα. Ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα δεν μετατράπηκε σε παράδεισο. Δεν σας έταξα θαύματα, όταν εκλέχθηκα το ’19. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα και μπορούμε αυτή τη στιγμή να είμαστε υπερήφανοι ότι αυτά τα οποία τάξαμε, τα υλοποιήσαμε», επισημαίνοντας ότι «τα στελέχη μας να μιλήσουν για το έργο μας και βέβαια να παρουσιάσουν και το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία, για το πώς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, για το πώς θα επενδύσουμε στην υγεία μας, η οποία χρειάζεται μία δραστική παρέμβαση έτσι ώστε το ΕΣΥ να γίνει αντάξιο των προσδοκιών σας. Το πώς θα στηρίξουμε ακόμα παραπάνω τον πρωτογενή τομέα. Το πώς θα κάνουμε πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης:

Καλλιόπη Σπανού: Αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ για Μυρσίνη Ζορμπά: Σημάδεψε με τη σκέψη και τη δράση της τη νεότερη ελληνική ιστορία

Μυρσίνη Ζορμπά: Το τελευταίο συγκλονιστικό κείμενο – «Η κλεψύδρα αδειάζει, ο φόβος διογκώνεται…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:10