search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη – Αλεξιάδη στον αέρα (Video)

22.04.2023 12:29
georgiadis987- new

«Αν ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτανε να μπει ξανά σε μία κυβέρνηση, δεν ξέρω αν θα την έλεγαν προοδευτική ή μία κυβέρνηση των παλαβών, η Ελλάδα θα καταστρεφόταν σε δευτερόλεπτα. Μόλις έβλεπαν οι επενδυτές τον Γιάνη στην κυβέρνηση, θα εξαφανίζονταν όλες οι επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η πρόταση του κ. Τσίπρα περί προοδευτικής διακυβερνήσεως είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου, λόγω της απλής αναλογικής, δεν επιτρέπουν να χαθεί ούτε μισή ψήφος από τη ΝΔ. Δεν φτάνει να είναι πρώτη η ΝΔ, πρέπει να είναι πρώτη με τέτοια διαφορά που να μην έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να κάνουν την «κυβέρνηση των ηττημένων» την επόμενη ημέρα. Εάν γίνει αυτή η κυβέρνηση, με αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική η Ελλάδα θα εγκλωβιστεί σε έναν ατέρμονα κύκλο πολιτικής αστάθειας, που όλη η οικονομική πρόοδος θα πάει περίπατο. Μην ρισκάρετε την Ελλάδα και μην τους πιστεύετε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε: «Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κόμματα που έχουμε προγραμματικές διαφορές. Θα φτιάξουμε προοδευτική κυβέρνηση με όποια κόμματα. Για μένα ο μόνος πιθανός κυβερνητικός εταίρος είναι το ΠΑΣΟΚ.Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 προγραμματικά δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα».

«Έχουμε σαφέστατο πρόγραμμα για το τι θέλει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Η απλή αναλογική είναι πάγια θέση μας. Είναι το πιο δίκαιο σύστημα διότι εξασφαλίζει σε όλους τους ψηφοφόρους ίδια βαρύτητα ψήφου», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές λύσεις στην ηγεσία της (Video)

Ανδρουλάκης: «Το “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” είναι ψευτοδίλημμα»

Δένδιας: «Μετά τις εκλογές θα δούμε τη στάση της Τουρκίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09