ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 18:29
MENU CLOSE

Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή για bullying στο προσωπικό

23.04.2023 13:51

Πρόστιμο ύψους 3.380 ευρώ για εκφοβισμό προσωπικού επιβλήθηκε στην ευρωβουλευτή Μόνικα Σεμέδο από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, την περασμένη εβδομάδα.

Η ευρωβουλευτή, η οποία συμμετέχει ως ανεξάρτητη στο φιλελεύθερο όμιλο Renew Europe, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει «ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για να ακυρώσει την απόφαση.

Τι υποστηρίζει η ίδια

Στην ανακοίνωση ανέφερε, πως αναμένει το δικαστήριο να «αναγνωρίσει τόσο την έλλειψη βάσης των κατηγοριών που της ασκήθηκαν όσο και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της».

Η Σεμέδο «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για την παρενόχληση, οι οποίοι εξετάστηκαν από μια εσωτερική κοινοβουλευτική επιτροπή, σημειώνοντας πως «ουσιαστικά στοιχεία» αγνοήθηκαν από την επιτροπή, η οποία αποτελείται από συναδέλφους βουλευτές. Υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου της και ότι η Μέτσολα αρνήθηκε να ακούσει τη δική της εκδοχή της ιστορίας.

Η Μέτσολα είπε ότι πήρε την απόφασή της «αφού έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις του ενδιαφερόμενου μέλους», όταν ανακοίνωσε την ποινή αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της προέδρου δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις διαδικασίες, αλλά έχει φυσικά το δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πέτυχαν αυξήσεις μισθών οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι

Έλον Μασκ: Κίνημα «Δεν πληρώνω» στο Twitter (Photos)

Σουδάν: Εκκενώνει και η Γαλλία την πρεσβεία της

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 18:29
Exit mobile version