search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:15
MENU CLOSE

Μυρσίνη Ζορμπά: Συγκίνηση στην πολιτική κηδεία – Ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα (photos)

24.04.2023 13:48
TSIPRAS_KIDEIAZORBA

Τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στον προαύλιο χώρο του ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), η πολιτική κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά.

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο έδωσαν πολλοί σύντροφοι και φίλοι της πρώην Υπουργού Πολιτισμού ενώ τους επικήδειους εκφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο σύντροφός της, Αντώνης Λιάκος.

«Αποχαιρετούμε σήμερα, με οδύνη και σεβασμό, μία ξεχωριστή γυναίκα, μία σεμνή αγωνίστρια, μία φωτεινή προσωπικότητα: Τη συντρόφισσά μας Μυρσίνη Ζορμπά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της.

«Πάντα στο πλευρό των πολλών. Των καταπιεσμένων. Της κοινωνίας. Για αυτό και σήμερα είμαστε τόσοι πολλές και πολλοί εδώ για να την αποχαιρετήσουμε, από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικές εμπειρίες. Γιατί η Μυρσίνη ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή με το ευγενικό της χαμόγελο και το διεισδυτικό της βλέμμα. Με τη μοναδική της ευαισθησία και τη σπάνιά της εργατικότητα» σημείωσε, κάνοντας αναφορά στο πέρασμά της από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Ευρωβουλή, από τις μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες που είχαν στο επίκεντρό τους το διαρκές αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία.


«Αυτός ο συνδυασμός σφράγισε και τη θητεία της στο υπουργείο Πολιτισμού -αυτό το πολύπαθο υπουργείο. Μία φωτεινή στιγμή προώθησης νέων και καινοτόμων αντιλήψεων, σύγκρουσης με τις δυνάμεις της αδράνειας και της αδιαφάνειας, οραματικού σχεδιασμού για τη δυνατότητα η χώρα μας να βιώσει μία νέα επανάσταση καλλιτεχνικής και πολιτισμικής δημιουργίας» συνέχισε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο τελευταίο κείμενο για τον φόβο και την ανυπαρξία, που άφησε πίσω της η Μυρσίνη Ζορμπά

«Δείχνοντάς μας, όμως ταυτόχρονα, το δρόμο της αναμέτρησης με τον φόβο της ανυπαρξίας. Μέσα από το παράδειγμά της. Κυρίως όμως μέσα από την σπουδαία ύπαρξή της. Μέσα από τη ζωή και το έργο της. Μια ύπαρξη που ταυτίστηκε με το ασίγαστο πάθος της δικαιοσύνης, με την προσήλωση στα οράματα της χειραφέτησης, με τη στοχαστική και συνάμα μαχητική στάση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει. Αυτός ο πλούτος της ύπαρξής της. Αυτή η δύναμη των ιδεών –που όπως έγραψε και η ίδια “δεν σταματάει να υπάρχει”- Θα είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος στις μεγάλες και στις μικρές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και γι’ αυτό της οφείλουμε αποχαιρετώντας τη, ένα μεγάλο ευχαριστώ» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αποτέφρωση θα γίνει στη Ριτσώνα, στις 4 μμ. 

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη πέντε Έλληνες (video)

Θεσσαλονίκη: «Σκότωσε με, θέλω να πάω στον πατέρα σου» – Τι ισχυρίζεται ο μητροκτόνος

Γνωστός πλαστικός χειρουργός στο κρατητήριο έπειτα από καβγά με ηλικιωμένη για τα κοινόχρηστα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48