search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:35
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Επίθεση Σκέρτσου στην «προοδευτική διακυβέρνηση» (video)

27.04.2023 15:12
skertsos_2704_new

Εν αναμονή της παρουσίασης του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, η οποία θα γίνει το πρωί της Παρασκευής από τον πρωθυπουργό, ο οποίος και θα συναντηθεί με τους υποψηφίους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε και νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και στο αφήγημα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί σχηματισμού ακόμα και κυβέρνησης «ανοχής», αλλά και το «όχι» που εισέπραξε από τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε δηκτικά ότι «χρειάστηκαν μόλις 5 μέρες από την προκήρυξη των εκλογών για να καταρρεύσουν τα φληναφήματα περί προοδευτικής διακυβέρνησης και να φανεί τελικά ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των έτσι χωρίς πρόγραμμα κυβερνήσεων συνεργασίας είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας».

«Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μία Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι από τη μια βλέπουμε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρχική αφωνία τους για το σχέδιο «Δήμητρα» του πιθανού παλιού-νέου εταίρου τους Γιάνη Βαρουφάκη να εφευρίσκουν από 24ωρο σε 24ωρο κι ένα καινούργιο μοντέλο για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Στο ίδιο μοτίβο, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι «από την άλλη βλέπουμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να θέτει ως κόκκινη απαράβατη γραμμή τη μη-συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και να υπονοεί ουσιαστικά ότι κατάλληλος για την πρωθυπουργία είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κόμματος ή κάποιος “άγνωστος Χ” που θα προκύψει από παρασκηνιακά μαγειρέματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Από τις 20 χώρες της ΕΕ που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, στις 17 πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και στις άλλες τρεις οι αρχηγοί είτε του δεύτερου είτε του τρίτου κόμματος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σκέρτσος είπε ότι «με άλλα λόγια το αφήγημα περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσε πριν καλά-καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος. Φανταστείτε τα κόμματα αυτά να έπρεπε να συνεννοηθούν σε συνθήκες πραγματικής διακυβέρνησης όταν δεν μπορούν τώρα να τα βρουν ή μάλλον δεν ξέρουν καν τι θέλουν. Πόσο γρήγορα θα τιναζόταν στον αέρα μια τέτοια σύμπραξη και τι θα σήμαινε αυτή η Βαβέλ για τη χώρα». Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας της ΝΔ με την Ελληνική Λύση, λέγοντας ότι και σε εκείνο το κόμμα επικρατεί «Βαβέλ».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Α. Τσίπρας για το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι διακρίνει «αμηχανία» στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος βλέπει «τον κ. Τσίπρα να αντιγράφει τον κ. Μητσοτάκη, έχει υιοθετήσει αυτολεξεί συνθήματα και μηνύματά του εδώ και μήνες, μιλάει για μια Ελλάδα που δεν πρέπει απλώς να μείνει στην Ευρώπη, αλλά να γίνει Ευρώπη, κάνει εμφανίσεις στο TikTok παρόμοιες με τις εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη… Ο κ. Τσίπρας κάνει αυτό που λέγεται mirroring (σ.σ. καθρέφτισμα) στη γλώσσα της επικοινωνίας και βρίσκεται σε αμηχανία».

Από την άλλη, ερωτηθείς για την έκθεση του ΟΟΣΑ που κατέγραφε σημαντική μείωση του εισοδήματος στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις της έρχονται από το Νοέμβριο του 2022, ότι δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και ότι δεν έχει λάβει υπόψη της τη σωρευτική αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 και το 2023 κατά 20%, ούτε τις έκτακτες ενισχύσεις που δόθηκαν στα νοικοκυριά και τις μειώσεις στους φόρους. Προσέθεσε δε ότι από την έκθεση προκύπτει ότι οι μειώσεις αυτές είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνουν την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Εκλογές 2023: Δεν τα βρήκαν τα κόμματα για το debate – «Άκαρπη» η Διακομματική Επιτροπή

Εκλογές 2023 – ΚΚΕ: Οι 15 θέσεις του Επικρατείας – Επικεφαλής ο Θανάσης Παφίλης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32