search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:17
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία»

29.04.2023 15:21
tsipras_xios

«Υπάρχουν ορισμένες αξίες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων και είναι πάνω από τα κέρδη: η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η παιδεία» επισήμανε από τη Χίο όπου περιοδεύει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι «χαλαρή ψήφος» στις εκλογές «σημαίνει Μητσοτάκης, σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει αδικία, σημαίνει διαιώνιση των μεγάλων ανισοτήτων. Αυτού του δράματος που ζήσαμε 4 χρόνια».

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, και κυρίως για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως στην κυβέρνηση «δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο».  «Εμείς, λοιπόν,» -συνέχισε- «λέμε ότι υπάρχουν ορισμένες αξίες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων και είναι πάνω από τα κέρδη: η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η παιδεία».

«Παντού από ένα pass»

«Έχουμε παντού και από ένα pass», σχολίασε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Pass για να πας στο σούπερ μάρκετ, pass για να πας στο βενζινάδικο, pass για να πληρώσεις το ρεύμα. Παντού από ένα pass, αλλά δεν πας. Πουθενά δεν πας με τα pass», εξήγησε.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Ξεπεράσαμε ακόμα και τη Βραζιλία του Μπολσονάρου, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία μας είναι σε αυτή την κατάντια. Και τι έλεγε; Ότι δεν ήξερε πως είχε μελέτη του κ. Τσιόδρα, η οποία έλεγε ότι όποιος διασωληνώνεται έξω από τις εντατικές και τις ΜΕΘ δεν έχει ελπίδα να επιβιώσει και έλεγε στον ελληνικό λαό “αποδείξτε το μου εσείς αυτό”. Το απέδειξαν δυστυχώς οι 36.000 θάνατοι»

Διαβάστε επίσης:

Φλώρος: «Είμαστε μία πολύ ισχυρή χώρα στην περιοχή»

Δένδιας: «Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε μια ευκαιρία στην Τουρκία»

Σκέρτσος για debate: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:17