search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:53
MENU CLOSE

Κίνα: «Κάλεσμα» σε ελληνικές επιχειρήσεις για περαιτέρω συνεργασίες

30.04.2023 15:38
Cosco_new

Πρόσκληση προς τις ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις να υπάρξουν περισσότερες συνέργειες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, απηύθυναν κινέζοι αξιωματούχοι με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της ζώνης ελεύθερου εμπορίου της Κίνας (Lingang Special Area of China) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Ειδικότερα, ο Ζάο Γουχάι, αναπληρωτής διευθυντής της οικονομικής ζώνης, κάλεσε τους έλληνες επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ειδική Περιοχή ελεύθερου εμπορίου της Κίνας Lingang για την ανάπτυξη περαιτέρω διμερών συνεργασιών. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου 2022 και το πρώτο απευθείας αεροπορικό δρομολόγιο μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας, που δίνει και μεγαλύτερες δυνατότητες.

«Η Ελλάδα είναι η απαρχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού με πλούσιους φυσικούς πόρους και ταχεία ανάπτυξη στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου και της οικονομίας. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη διμερή συνεργασία», τόνισε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της ειδικής περιοχής Lingang στην Κίνα έχει προκαλέσει παγκόσμια προσοχή και ενδιαφέρον από παγκοσμίου φήμης επιχειρήσεις, όπως η Tesla, η Maersk, η GE Aviation και Novo Nordisk.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση  υποστήριξε ότι  το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς, όπως είπε, οι έλληνες εφοπλιστές είναι ήδη ένας σημαντικός εταίρος όσον αφορά τις επενδύσεις και στην Κίνα στις κινεζικές ναυπηγικές και τεχνολογικές εταιρείες. 

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού από το 2024

Σκρέκας: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Πλειστηριασμοί: Τεράστια αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 2023 (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50