search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Σουδάν: Ζευγάρι Ελλήνων έφυγε με τα 7 σκυλιά του

30.04.2023 15:09
kallipeti_soudan

Η μόνη συντροφιά της Μαίρης Καλλιπέτη και του συζύγου της, τις ημέρες των βομβαρδισμών στο Σουδάν ήταν οι επτά σκύλοι τους.

Το ζευγάρι, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη αν δεν έπαιρνε μαζί και τα τετράποδα μέλη της οικογένειας, μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

«Είναι ένα δείγμα ανθρωπιάς, σεβασμού, αγάπης προς τα παιδιά σου. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά είναι σκυλάκια, είναι η οικογένεια που δεν θα εγκαταλείψεις πίσω», επισήμανε η Μαίρη Καλλιπέτη.

«Ηταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός από το σπίτι μας γιατί ήταν ένα χιλιόμετρο από το Πεντάγωνο που βομβάρδιζαν συνέχεια. Με τη βοήθεια του Ελληνα πρέσβη στο Κάιρο και της προέδρου της ελληνικής κοινότητας, μεσολάβησαν και μίλησαν στον θρησκευτικό ηγέτη του Σουδάν Σεχ Αλαμί. Δεν μπορούσαν να μας απεγκλωβίσουν ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε ο ΟΗΕ, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Ο Σεχ Αλαμί δέχτηκε με μεγάλη χαρά να βάλουμε και τους επτά σκύλους μέσα στο αυτοκίνητο για να φύγουμε άμεσα από το σπίτι», εξήγησε.

«Είπα στον κ. Μητσοτάκη πως ο όρος μας ήταν να πάρουμε μαζί τα σκυλιά μας»

«Η κυρία Λυδία Ψιλοβίκου με γνώρισε με τη Μάρσα Δημοπούλου από τη ΓΓ για τα ζώα. Μίλησα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα πως ο όρος μας για να φύγουμε ήταν να πάρουμε μαζί και τα σκυλιά μας. Δεν θα φεύγαμε με τίποτα από το Σουδάν. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να έρθουν τα σκυλιά αμέσως μαζί μας. Την Πέμπτη το πρωί θα έβγαζε από τη χώρα τους ελάχιστα εναπομείναντες Ελληνες και τα επτά σκυλιά μας», ανέφερε.

 «Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται απεγκλωβισμός ανθρώπων μαζί με ζωντανά. Δεν παίρνουν ούτε έναν σκύλο, τα εγκαταλείπουν ή τα σκοτώνουν για να μην πέσουν σε κακοτυχίες. Εμείς ήμασταν η πρώτη φορά με τη βοήθεια του πρωθυπουργού που καταφέραμε και φύγαμε οικογενειακώς», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για Χρηστίδου: Αν δεν μου ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, θα τη μηνύσω

Ωρωπός: Φωτιά τώρα στο δάσος της Μαυροσουβάλας, στη Μαλακάσα

Καιρός Πρωτομαγιάς: Οι τελευταίες προβλέψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:35