search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:02
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Λάθος η μεθοδολογία του ΟΟΣΑ για τους μισθούς στην Ελλάδα

02.05.2023 14:53
AKIS_SKERTSOS_new

Την… μεθοδολογία του ΟΟΣΑ, σε μελέτη του οργανισμού που έδειχνε μεγάλη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά με τη μελέτη που έδειχνε ότι στην Ελλάδα ο μέσος ονομαστικός μεικτός μισθός το 2022 αυξήθηκε κατά 1,5%, αλλά ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού 9,7%, ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε ότι «η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει μεθοδολογικά προβλήματα, γιατί βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι σε πραγματικά δεδομένα για τα εισοδήματα και τις αυξήσεις. Το 2022 και το 2023 έχουμε πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% . Ο πληθωρισμός ήταν το 2022 στο 8% και το 2023 στο 4,5%, άρα υπάρχει υπερκάλυψη του πληθωρισμού σε σχέση με τις αυξήσεις των μισθών».

Μάλιστα, προαναγγέλοντας και παρέμβαση της κυβέρνησης στον οργανισμό, σημείωσε ότι «κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Και οι διεθνείς οργανισμοί μπορεί να κάνουν λάθη. Θα εξηγήσουμε στον ΟΟΣΑ ποια στοιχεία δεν έχουν ληφθεί υπόψη ως προς τη μεθοδολογία της έκθεσης», ενώ άφησε αιχμές και για την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «βλέπουμε ότι τις τελευταίες ημέρες αγάπησε τον ΟΟΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει σηκώσει ως σημαία ευκαιρίας την έκθεση. Πάλι καλά δηλαδή, γιατί μέχρι πρότινος έλεγε για 40% αφαίμαξη εισοδήματος με βάση ανυπόστατες μελέτες της ΓΣΕΕ, τώρα πήγε στο 7,5%»,

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού επανέλαβε τους στόχους του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύθηκε κακήν κακώς την περασμένη Παρασκευή, όπως και στην προεκλογική καμπάνια του, βλέπουμε ιδέες, ύφος, πρόσωπα, βγαλμένα από το συρτάρι του 2015. Αναφέρονται σε μια Ελλάδα του παρελθόντος σαν να μην μεσολάβησαν 8 χρόνια από τότε , σαν να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπρος από τότε. Το μαύρο όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Το μαύρο αξίζει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αυτές τις ιδέες».

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι οι μόνοι που είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι είναι ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του. Καμία βελτίωση, καμιά αυτοκριτική, καμία μεταμέλεια. Δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος λόγω της ακλόνητης ηθικής υπεροχής που τους χαρακτηρίζει, του δήθεν αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος που υποτιμά βαθιά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες, τη σκέψη και τα συναισθήματα τους. Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι, αλλά οι πολίτες διότι “παραπλανήθηκαν ως αφελείς από κάποια προπαγάνδα”. Πρακτικά μας λένε ότι οι ίδιοι δεν κάνουν λάθος ποτέ. Λάθη κάνουν μόνο οι άλλοι. Άρα οι ίδιοι δεν πρόκειται και να διορθωθούν ποτέ , αφού είναι αλάνθαστοι», προσέθεσε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο «μήκος κύματος», ο Ά. Σκέρτσος είπε ότι «μας λένε ότι είναι με το λαό και όχι με τις ελίτ. Όμως δεν υπάρχει πιο ελιτίστικη άποψη από εκείνη που μιλάει για ένα ψηφοδέλτιο “προσωπικοτήτων” και επικρίνει ταυτόχρονα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής μια νέα άξια γυναίκα από το Παλαίκαστρο της Σητείας στην Κρήτη, ότι δεν είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Να πάνε να το πουν αυτό στις 7.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού χάρη στο πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” που υλοποίησε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ή στα 3.500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που ήταν έρμαια διακινητών και σωματεμπόρων επί των ημερών τους και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή σπίτια και καταφύγια».

Επιτιθέμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «μας λένε ότι νοιάζονται για τα θύματα των Τεμπών και ακούμε ότι ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει επί τούτου υποψήφιος στις Σέρρες. Μα τι υποκρισία! Αν είχε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση ο κ. Τσίπρας θα είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019 ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας. Αλλά δεν το έκανε. Και το μόνο που εισέπραξαν τα θύματα και οι οικογένειες τους τότε αντί για ειλικρινή συντριβή ήταν περιφρόνηση και απαξίωση».

Εν κατακλείδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όλα αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια δημοκρατική, ηθική, εθνική αλλά και δημοσιονομική εξαίρεση. Μια χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μια εποχή και ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Οι πολίτες θέλουν και δικαιούνται υγιή κανονικότητα και αισιοδοξία. Όχι άλλη τοξικότητα και πολιτικούς αναχρονισμούς του περασμένου αιώνα. Όσο πιο ισχυρό και ξεκάθαρο είναι το μήνυμά της επικείμενης κάλπης της 21ης Μαΐου, τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στην ασφάλεια, τη σιγουριά και στην πρόοδο, ακυρώνοντας την παγίδα της απλής αναλογικής και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας από τις πολλές εκδοχές της που ακούμε καθημερινά».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου, ανοιχτό το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο ΟΡΕΝ: «Ο Τσίπρας θέλει να το “παίζει δίπορτο”» (videos)

«Αμνησία» Στύλιου για το «θέλετε Κασιδιάρη» – Το βίντεο και η διάψευση στον αέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44