search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Disney+: Eτοίμασε σειρά για την Άννα Φρανκ και την οικογένεια που την έκρυψε (Photos/Video)

03.05.2023 13:13
annafrank new

Διαθέσιμη από σήμερα στην συνδρομητική πλατφόρμα διαρκούς ροής περιεχομένου της Ντίσνεϊ είναι η μίνι σειρά «Το φως της ελπίδας» («A small light») σε παραγωγή του National Geographic για την τραγική ιστορία της Άννας Φρανκ και της οικογένειας της, αλλά όπως την βίωσε το ζευγάρι των Ολλανδών που τους έκρυψαν στο σπίτι τους.

Η σειρά σε σενάριο Τόνι Φέλαν- Τζοαν Ρέιτερ και σκηνοθεσία Σουζάνας Φόγλεκ διηγείται την ιστορία της 20 και κάτι Μιπ Γκις, γραμματέως του Όττο Φρανκ, πατέρα της Άννας.

Χωρίς να διστάσει στιγμή η νεαρή γυναίκα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το αφεντικό της και την οικογένεια του, όταν τής το ζήτησε, για να γλιτώσουν από τους ναζί.

Για δύο χρόνια η Μιπ και ο Γιαν Γκις με τη βοήθεια της ολλανδικής Αντίστασης, φιλοξένησαν σε κρύπτη στο διαμέρισμά τους την οικογένεια Φανκ.

Aν και η ζωή στην κρύπτη έγινε γνωστή από το διάσημο Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ η σειρά «Το φως της ελπίδας» εστιάζει στην ιστορία της Γκις, η οποία επέδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος και τη διάρκεια της πιο ζοφερής περιόδου στην νεότερη παγκόσμια ιστορία.

Ήταν η Μιπ εκείνη η οποία βρήκε το ημερολόγιο της Άννας και το διατήρησε, ώστε μαζί με τον Όττο να το μοιραστούν αργότερα με όλο τον κόσμο. 

Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από κάτι που είπε η Γκις στα τελευταία χρόνια της ζωής της: «Δεν μου αρέσει να με αποκαλούν ήρωα γιατί κανείς δεν πρέπει ποτέ να πιστεύει ότι πρέπει να είσαι ξεχωριστός για να βοηθάς τους άλλους. Ακόμη και μια συνηθισμένη γραμματέας ή μια νοικοκυρά ή ένας έφηβος μπορεί να ανάψει ένα μικρό φως σε ένα σκοτεινό δωμάτιο».

Την Μιπ Γκις υποδέεται η Μπελ Πάουλι, τον Γιαν Γκις κάνει ο Τζο Κόουλ, τον Όττο Φρανκ ο Λιέβ Σράιμπερ, την Άνν Φρανκ η Μπίλι Μπουλετ, την αδελφή της Μαρκό η Άσλεϊ Μπρούκς και τη μητέρα τους Εντίτ, η Αμιρα Καζάρ.

Διαβάστε επίσης

Σασμός – Spoiler: Η Αργυρώ «λυγίζει» απέναντι στη σκληρή στάση του Αστέρη (Videos)

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για σεξουαλική παρενόχληση στα ελληνικά ΜΜΕ

Κουτροκόη για Oικονόμου-Παυλόπουλο: «Δεν πήραν θέση όταν έγινε το “ψαλίδισμα”» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:03