search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:42
MENU CLOSE

Ένταση στο δελτίο του ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτος ισχυρισμός» Λάμψια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – Παρενέβη on air η Τσαπανίδου (Video)

05.05.2023 22:32
SKAI-NEW

Σε έναν «απαράδεκτο ισχυρισμό» προχώρησε ο Παναγιώτης Λάμψιας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία έκανε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη να χαρακτηρίζει το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια κάπως… τραβηγμένο.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια» είπε αρχικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια σε μία προσπάθεια να μαζέψει τις αρχικές του δηλώσεις, σημείωσε ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη».

Ο Παναγιώτης Λάψιας είπε επίσης ότι «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Παρέμβαση από την Πόπη Τσαπανίδου

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ντρέπομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα και ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω».

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε ‘μίμο’ του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρή και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή».

Μετά την παρέμβαση Τσαπανίδου, ο Παναγιώτης Λάμψιας δεν ανακάλεσε το σχόλιό αλλά επέμεινε στην αρχική του δήλωση: «Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί έχουν γίνει πορείες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας» είπε. 

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε», απάντησε εκ νέου η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι» απάντησε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Αντίδραση και από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Βαριά προσβλητική επίθεση» και «παραλήρημα» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου, τα όσα ανέφερε νωρίτερα στο δελτίο του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη ο σχολιαστής του δελτίου Παναγιώτης Λάμψιας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως “υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν” και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι “γενίτσαροι”.

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε “μίμο” τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει.

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

Διαβάστε επίσης:

Κανελλόπουλος: Διαψεύδει συνάντηση και συμφωνία με το Μαξίμου

Μητσοτάκης: Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα είμαι πάλι ο πρωθυπουργός (LIVE)

Μαρία Απατζίδη: Φωτιά στο κτήριο που βρίσκεται το γραφείο της – Τι καταγγέλλει σε ανάρτησή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39